Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-11-22

Stridslarm och rykten om krig

Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit. Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra.
Matt 24:6-7
En mängd tecken på att världen går mot sitt slut skall visa sig i nationerna. Krig är ett sådant tecken. Trots alla pacifisters idealistiska önskningar går vi inte mot tider av färre krig. Människan blir inte mer upplyst eller snällare. Sedan FN:s tillkomst har världen haft fler krig än någonsin, på fler platser än någonsin. Människan är inte god innerst inne. Tvärtom. I vårt inre ligger ett syndafördärv, ett uppror emot Gud och ett hat till vår broder, vilket vi burit med oss sedan Kains dagar. Bara i Jesus, fridsfursten, kan detta försvinna.

I den yttersta tiden kommer många spärrar hos människan att släppa. När människan överträder de gränser Gud gett, både andligt och moraliskt, påbörjas en allt snabbare nedåtgående fördärvsspiral. Människan förråas, fördummas, förnedras och förhärdas. Passioner och lustar tar över och blodtörsten, våldet och förtrycket mot varandra kommer att öka. Allt detta kommer att leda till att kulturen brutaliseras och sjunker ner i ett moras av primitivitet. Detta kommer att ske trots all sofistikerad utrustning vi har runt omkring oss. Råheten kommer att nå nya höjder och människolivet kommer inte längre att stå högt i kurs. Han som är en mandråpare ifrån begynnelsen kommer att göra allt för att slakta, mörda, bryta ner och fördärva. Den sista tiden är mänsklighetens lågvattenmärke, inte dess höjdpunkt.

Bön

Gud, när ondskan släpps loss mer och mer, har du ändå makt att beskydda, bevara och framför allt använda ditt folk. Hjälp oss att stå och gå, när andra faller eller flyr. I Jesu namn. Amen.