Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2021-01-15

Herren din herde

Herren är min herde, mig skall intet fattas.
Ps 23:1
Herren din herde är ett av Guds förbundsnamn. Det betyder att det är både en del av hans väsen och en överlåtelse från honom att i förbundet vara din herde. Herden har tillsynen över fåren. Han ser till att fåren är beskyddade. Han leder dem till rätta platser.

Det finns mycket som är roligt, intressant och spännande men i längden leder det ingenstans. Det finns mycket som verkar bra, men det brister i kvalitet. Det finns mycket som glimmar, men som ändå inte är guld. Herdens uppgift är att föra fåren förbi allt detta, till det som verkligen kan vederkvicka, stärka och välsigna. Herden bestämmer takten och inriktningen för fåren. Bli inte störd när Herren manar dig att gå förbi betesplatser dit du själv vill. Bli inte upprörd när han leder dig genom ökenområden, han vet precis vart han leder dig. Han är god och vill dig bara gott. Han har redan sett betesmarker som du inte ens vet om.

Han är inte bara herden, utan Herren din herde. Det betyder att vi bara kan vänta oss hans välsignelser när vi lyder hans maningar. Bara när vi följer herdens röst kommer vi att få del av hans välsignelser.

Får är experter på att gå vilse. Getter är sinnebilden av det styvnackade och oböjda. Låt ditt inre vara böjt. Då blir livet så mycket lättare, så mycket mer välsignat. Han kommer att se till att ingenting fattas dig. Hans godhet kommer att överväldiga dig.

Bön

Herre, led mitt liv dit du vill. Jag böjer mitt hjärta så att jag kan lyssna på dig och gå på dina rätta vägar. Inte dit jag vill, utan dit du vill. I Jesu namn. Amen.