Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-10-11

Hela välsignelsen

Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse.
Ef 1:3
Paulus jublar och välsignar Gud. Varför? Därför att Gud har välsignat oss. Han är så tacksam för allt vad Fadern har ställt till vårt förfogande. Hur mycket är det? Det är ”all den himmelska världens andliga välsignelse”. Ingen av oss kan förstå Guds oerhörda storhet. Ingen av oss kan förstå höjden och djupet, bredden och längden av det eviga livets fullhet. Vem kan mäta himlen och allt det som finns där? Och ändå är det allt detta som Gud har ställt till vårt förfogande genom Jesus Kristus. Det tar hela evigheten att bara räkna upp allt han har för oss. Och ändå säger han att han ställt det till vårt förfogande i dag. Inte en del av välsignelserna. (Det skulle varit underbart nog.) Nej, alla välsignelserna!

En del säger då att det är bara andliga välsignelser, inte materiella. Den tanken är gnostisk, inte kristen. Den åtskillnaden gör inte Gud. Att välsignelserna är andliga, betyder att de kommer från Gud. Men de gäller alla livets områden.

Tänk att Gud inte sätter någon begränsning. Hans godhet är alltid överflödande. Hans generositet är enorm. Hans kärlek och omsorg är översvallande. Hans kreativitet är outtömlig. Han kan allt, vill allt, orkar allt och gör långt mer än vad vi någonsin kan tänka eller bedja. Och det står inte att han skall välsigna oss. Det står att han har välsignat oss. Eftersom han redan har välsignat dig, vill han att du accepterar det, tror det, tar ut av det och lever som om det är en verklighet.

Bön

Tack Gud för att du har välsignat mig på ett överflödande sätt. Tack för din stora godhet emot mig. I Jesu namn. Amen.