Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-10-16

Låt ordet förbli i dig

Om ni förblir i mig och mina ord förblir i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det.
Joh 15:7
Vi skall förbli i Jesus och hans ord skall förbli i oss. Guds ord är en säd som sås i hjärtats jord. Om man ständigt negligerar åkern växer den igen. Om man ständigt rycker upp säden blir det ingen skörd. Men om säden förblir i jorden finns det en potential för mycket skörd. På samma sätt är det om Jesu ord förblir i dig. Då rotar de sig. Tron växer fram i ditt hjärta. Tron griper tag i löftena. Tron står på löftena. Jesus talar om att ”natt följer på dag och säden kommer upp” (Mark 4:27). Det som förblivir i oss blir en del av oss och kommer upp som frukt i våra liv.

I detta sammanhanget säger Jesus att om vi bevarar hans ord på detta sätt och förblir i honom ”så be om vad ni vill, och ni skall få det”. Han säger inte att vi skall be vad han vill, utan vad vi vill. Detta kan störa vårt traditionella sinne. Men Jesus vet att om vi verkligen är i honom, så är det inte någon fara för att vi ber tokiga eller själviska böner. Tvärtom förnyar han vårt sinne genom sitt ord, så att vi ser hans godhet, kärlek och generositet och upptäcker att han unnar oss mycket mer än vad vi ofta unnar oss själva eller andra.

Bara när du förblir i honom upptäcker du hans godhet, och då ser du också hur han längtar efter att du genom tron skall ta till dig alltmer av allt han vill ge dig. Det behagar honom att du tror på honom och att du ber honom om vad du vill.

Bön

Tack Herre för att din godhet inte har några gränser. När jag förblir i dig kan jag be om sådant jag annars aldrig skulle ha trott att du ville ge mig. I Jesu namn. Amen.