Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-10-17

Fadern vill ge dig vad du ber om

Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt om er att ni skall gå ut och bära frukt, sådan frukt som består, för att Fadern må ge er vad ni än ber honom om i mitt namn.
Joh 15:16
Åter och åter talar Jesus om bön och bönesvar. Det är faktiskt så att syftet med att be är inte själva bönen utan bönesvaret. Världen är full av människor som ber. Man ber i alla religioner. Det är inte bönen som är det intressanta, utan det faktum att Gud svarar.

Jesus säger att Gud ger oss ”Vad ni än ber honom om i mitt namn”, säger han. Det är Jesu namn som gör att Gud besvarar människornas böner.

Men det finns även andra förutsättningar för att vi skall få bönesvar. Vi kan inte be om vad som helst, hur som helst. Vi måste veta hans vilja, och leva i den. Jesus säger att han har utvalt oss. Han har bestämt att vi skall gå. Han har bestämt att vi skall bära frukt. Så vi måste erkänna och lyda hans kallelselse. Vi måste gå ut och göra vad han har kallat oss till. Då blir vi fruktbärande.

Det är alltså först när vi är fruktbärande som löftet om bönesvar gäller. Då kan vi be om vad vill och få det. I kallelsens lydnad, i arbetet med att bära frukt, behöver vi hur mycket bönesvar som helst. Och Jesus säger att vi då kan be om vad som helst. Om du inte tycker att du får bönesvar, granska dina attityder. Granska ditt hjärtas inställning och se efter om den är rätt inför Gud. Om olydnad finns i ditt liv, så gäller inte denna vers. Dessa löften om bönesvar är till för dem som har gensvarat på kallelsen att gå ut och bära frukt.

Bön

Tack Herre för att du har kallat mig att gå ut och bära frukt. Hjälp mig att lyda dig. Då bär jag mycket frukt och får många bönesvar. I Jesu namn. Amen.