Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-10-22

Guds rikedom

Så skall min Gud, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt vad ni behöver.
Fil 4:19
Det är viktigt att förstå att Gud är rik. Rik på härlighet. Rik på kärlek. Rik på allt vad du och jag behöver. Hos honom har aldrig funnits någon brist på någonting. ”Mig tillhör silvret och mig tillhör guldet, säger Herren Sebaot” (Hagg 2:9). När Paulus skriver Filipperbrevet sitter han i fängelse. Han befinner sig alltså i en bristsituation. Hans inställning är att han kan leva under vilka förhållanden som helst. Han kan vara fattig, han kan vara rik. ”Jag kan leva enkelt och jag kan leva i överflöd. Med allt och med alla förhållanden är jag förtrogen. Jag kan vara mätt och jag kan vara hungrig, leva i överflöd och lida brist” (Fil 4:12).

Men han gläder sig över att han genom filipperförsamlingen nu har fått sina behov mötta. Han säger till och med: ”Jag har fått allt och det i överflöd” (Fil 4:18). Han upplevde alltså Guds omsorg på ett överflödande sätt mitt i fängelset. Därför uppmuntrar han församlingen och säger till dem att Gud efter sin rikedom skall möta deras behov eftersom de har mött hans behov. Vad betyder det? Det betyder att Gud möter inte bara ditt behov nätt och jämt. Han utgår inte bara från ditt behov utan från sin rikedom. Han ger inte bara så att det precis täcker din brist, utan han ger på ett härligt sätt i Kristus Jesus allt vad du behöver.

Abraham lärde känna Gud som ”El Shaddai”, överflödets Gud. Han vill att du också skall lära känna honom så, inte som bristens eller missunnsamhetens Gud, utan som överflödets. Han som verkligen vill och kan hjälpa dig i alla situationer och på ett överflödande sätt kan även möta dina materiella behov.

Bön

Tack Gud för att du inte är en Gud som förnekar din skapelse. Tvärtom bryr du dig om alla våra behov och möter dem på ett härligt sätt i Kristus Jesus. I Jesu namn. Amen.