Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-11-26

Ingen är som Jesus

Hans huvud och hår var vitt som vit ull, som snö, och hans ögon var som eldslågor. Hans fötter liknade skinande malm som glöder i smältugnen, och hans röst lät som dånet av väldiga vatten. I sin högra hand höll han sju stjärnor, och ur hans mun gick ett tveeggat, skarpt svärd, och hans ansikte lyste som solen, när den skiner i all sin kraft.
Upp 1:14-16
När Johannes på ön Patmos såg Jesus föll han ner som död för hans fötter. Ingen är som Jesus. Han såg inte längre timmermannen från Nasaret. Han såg konungarnas konung. Ingen är som han. Han strålade som glöden i en smältugn. Omöjlig att titta på. Hans röst dånade av kraft och liv. Och ögonen var som eldslågor. I dessa eldslågor fanns inget hat, inget förakt, ingen kritik, bara bottenlös, oreserverad kärlek.

Ingen kan älska som Jesus. Ingen har varit så högt som han. Ingen har gått så djupt ner som han. Ingen har känt Faderns hjärta som han. Ingen har förstått människors smärta som han. Ingen har varit så ensam, övergiven och föraktad som han. Ingen har smakat syndens vidrigheter som han. Ingen har triumferat som han, stridit som han, segrat som han. Det finns absolut ingen annan som är som han.

Jesus har fortfarande sårmärkta händer. Han har fortfarande, och kommer alltid att ha, en kropp. Nu har han en uppståndelse- och härlighetskropp. Det gudomliga förenades med det mänskliga och de kommer att vara förenade i all evighet. Han var död, men nu lever han i evigheternas evigheter. Ingen kan göra vad han gör. Han är enastående, unik, härlig, fantastisk! Han är din och min Frälsare.

Bön

Jesus, ingen är som du. Ingen har gjort det du gjort. Och du har gjort det för mig. Ord kan inte nog uttrycka allt vad du gjort. Du är underbar. Tack! Amen.