Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Några ord om vår väg till Katolska kyrkan | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

NÅGRA ORD OM VÅR VÄG TILL KATOLSKA KYRKAN


Vårt arbete som pastorspar på Livets Ord förde oss med tiden, särskilt i och med åren i Jerusalem (2002 – 2005) i kontakt med katoliker av olika slag, inte minst karismatiker. Det var mycket givande att möta dessa och uppleva deras brinnande kärlek till Jesus.

Någon gång under 1990-talet senare del hade frågan om kristen enhet på allvar väckts i våra hjärtan. Det blev omöjligt att seriöst ta itu med den frågan utan att börja relatera på något sätt också till katoliker och den Katolska kyrkan.

I denna process fick vi lära oss mycket nytt, men också börja bearbeta den okunskap och de fördomar vi mer eller mindre omedvetet bar på. Det var en fruktbärande upptäcktsfärd men samtidigt ett avslöjande av bristerna och felaktigheterna i vår egen inställning.

Ju mer vi läste, besökte katolska miljöer och umgicks med katolska syskon, desto mer började det gå upp för oss att Katolska kyrkan hade det vi letade efter.

Här fanns en kontinuitet ända tillbaka till Jesu apostlar och honom själv. Det fanns en äkthet i hur man bevarat evangeliet och undervisningen om tron. Det fanns en självklar och autentisk auktoritet som kunde avgöra i lärofrågor och tvisteämnen. Och det fanns ett sakramentalt liv som var rikt och djupt.

Insikten att Kyrkan är Guds instrument, en bärare av den nåd vi alla behöver för att komma till Gud, var mycket befriande och avgörande för oss.

Läs mer om allt detta och mer i vår nya bok! Vi ser också fram emot att förklara och fördjupa dessa tankar i kommande inlägg på hemsidan.