Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Ett annorlunda år | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Vi är ju redan en bra bit in i 2008. För mig ser det ut att bli ett år av intensivt resande. Under åren har vi byggt upp ett stort missionsarbete och därmed ett stort internationellt nätverk. Mer och mer ser jag hur mycket av min tid går åt att besöka de olika fälten för att stärka och fördjupa arbetet. Under februari hann jag med en intensiv Rysslandsresa till Nischni-Vartovsk, Novosibirsk, Jaroslav och Moskva. Det var underbart att se samma glöd i det ryska folket som i början av 90-talet, under våra pionjärmissionsår. Sprängfyllda kyrkor och kulturlokaler och så andligt hungriga ryssar. Och överallt mötte hundratals pastorer upp. I Novosibirsk råkade jag ha mitt möte samtidigt som Medvedev hade ett presidentvalskampanjmöte.Vi höll på att stöta på varann i samma restaurang. En viss oro märktes från myndigheterna när de insåg hur mycket folk som trängdes på vårt möte och en undran om jag skulle göra några uttalanden angående det pågående presidentvalet.Det gjorde jag inte. Jag hade fullt upp att predika om Jesus, hans kärlek, hans nåd och hans villighet att möta människors behov. Det var ett otroligt gensvar. Ryssarnas andliga hunger har definitivt inte mattas av.
Sedan gick det direkt vidare till Singapore med en församling,City Harvest Church, som ständigt växer, nu över 23000 medlemmar. Ett ständigt pågående mirakel. Inte minst med tanke på att Singapore bara har 4-5 miljoner innevånare, strikta religionsharmonilagar och rätt mycket kontroll.
Nästa resa var till Israel med 80 pastorer och fruar. Det var lite långsammare tempo än våra andra Israelresor( men även där gör vi vissa förändringar) med mycket tillfälle att på djupet meditera över Jesu liv och inte minst Passionshistorien och vad som hände utmed Via Dolorosa. Jag tror inte jag någonsin varit med om en så mättad resa i Jesu fotspår. Det var veckan innan påsk. När resan var över fick jag tid att ha en undervisningsdag för ryska pastorer som bor i Israel. Sedan blev det äntligen en paus och Birgitta och jag fick möjligheten att fira påsken i Israel med det mest andligt intensiva påskfirande jag någonsin upplevt. Gudstjänsterna, och de var många, varade i 2 till 5 timmar och evangeliernas framställningar om Jesu död och uppståndelse formligen forsade fram och omslöt en i både ord och handlingar. Det var mycket mäktigt!
Hem igen och vidare till Norge för att ha en retreat med norska tros och pingstpastorer. Så härligt, öppet, hungrigt och gemenskap på djupet. Överallt jag varit hittills i år upplevde jag samma sak, en längtan hos många att komma mer på djupet. En längtan bort från ytlighet och efter ett innerligare förhållande till och djupare beroende av Jesus själv.

Detta år verkar handla om konsolidering och fördjupning och för mig blir det en viktig tid att överallt träffa pastorer och uppmuntra dem att tränga vidare. Nästa stopp blir i Wien där vi nu har 240 pastorer och ledare från Central och Östeuropa och ledare på vårt universitets(LOU) vidareutbildningskurser.