Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Möten i Wien, del 1. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det var mycket roligt att ha möten i Wien och att träffa trossyskon. Vi har, som jag tidigare nämnt, en akademisk fortsättningskurs för pastorer utanför på en underbar plats, Gutenstein, alldelses utanför Wien Det var härligt att träffa dessa hungriga pastorer som kommer in från många länder i Europa för dessa intensivkurser och de är verkligen intensiva.

Stämningen var minst sagt på topp och det är fantastiskt att se framtidstron hos dessa pastorer. En del har arbetat länge på sina fält och känner verkligen behovet av mer utbildning för att kunna komma vidare. Någon har tappat modet och har upplever nu hur både hoppet och visionen  återvänder, inte minst också genom den andliga och alltmer djupare gemenskapen med varandra.Det är aldrig lätt och inte heller meningen att vi skall vara ensamma och isolerade ifrån varandra.

 Det är ingen enkel sak att nå Europa med evangeliet och det görs inte i en handvänding men det är både möjligt och nödvändigt. Europa behöver återevangeliseras. Evangeliet är Guds kraft till frälsning för var och en som tror. Det är kraftfullt, övernaturligt och genombrytande och det stadfästs också med tecken och under. Europa behöver se mycket mer av Guds övernaturliga kraft. Vi är ofta så intellektuellt analyserande och problemcentrerade att det skymmer enkelheten i evangeliet och förväntan på Guds kärleksfulla och övernaturliga ingripande i våra liv. Sekulariseringen har gjort oss europeér så skeptiska emot Guds övernaturliga ingripanden att vi behöver på ett speciellt se att Jesus inte bara undervisade utan också verkligen gjorde under. Evangeliet är allt vad Jesus sade och allt vad Jesus gjorde, Apg. 1:1. Inte bara det ena eller det andra utan både ock.

 Därför är det härligt att se dessa pastorer utveckla både en starkare passion för väckelse, ett djupare inre liv och en starkare teologisk grund att stå på.  Även här gäller att det ena inte utesluta det andra.  I en tid av polarisering, även mellan kristna, är det viktigt att betona denna balans. Då kan allt finna sin rätta plats och ge stabilitet, långsiktighet och styrka nog för att vi åter skall kunna bryta igenom med evangeliet i ett Europa som formligen håller på törsta ihjäl sig efter den levande Guden.