Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Lite svar på kommentarer. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Ibland förekommer en del sakfel som jag snabbt vill kommentera. Tyvärr kan jag inte svara på alla frågor eller kommentera allt. Jag är glad för debatten som pågår och hoppas den forsätter i de olika frågor som kommer upp. Här är några exempel på sakfel. 

Till exempel har jag knappast varnat för Astrid lindgren från predikstolen. Det är nog en total missuppfattning. Fråga mina fyra pojkar som jag läst Astrids olika böcker för under hela deras uppväxt.

Angående väckelse så finns också lite missuppfattningar. På Livets Ord har vi inte hindrat någon att åka vare sig till Toronto, dit jag själv åkte, eller Sundbyberg. Vi reagerade när vi uppfattade kritiska signaler emot oss som påverkade en del av våra församlingmedlemmar och som vi inte var glada över, och jag kommenterade en del överdrifter.

Vineyard gör för övrigt ett utmärkt arbete och jag hade en mycket lyckad träff med deras Europaledare för ett tag sedan.

Angående Pensacola hade vi flygresor som vi själva arrangerade. Jag var själv där flera gånger och satt i timmar med ledarskapet, åt lunch med pastorn, och fick vara med på plattformen och betjäna samt kom dit och predikade på deras bibelskola samt hade två av företrädarna, Steven Hill och Michael Brown hos oss flera gånger. Så någon måste haft nattmössan på. 

Sedan blev jag glad av rättelsen på ett av mina sakfel, nämligen den om gulmesen, som inte existerar! Är det månne gulsparv? Mina ornitologiska kunskaper är verkligen knappa och jag har inte hunnit slå upp i en fågelbok ännu, men det är verkligen fascinerade med fåglar. Att se hundratals storkar landa på väg emot Europa när vi körde bil genom Negevöknen i Israel var en storslagen upplevelse. Vilken fågelbok skall man skaffa? De som jag hitills bläddrat i verka vara sådana att man nästan måste kunna fågelns namn innan man kan lista ut vad den heter?!?