Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Nu åker vi snart till Israel. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Varje år så här dags i maj är det resfeber. Maj månad är så febrilt aktiv på Livets Ord med alla skolavslutnngar och så mycket annat. Sedan kulminerar det i årets Israelresa. Nuförtiden har vi flera resor per år, ofta en vid påsk för predikanter. Den i år var otroligt lyckad. Då hade vi två bussar predikanter och vi gick noggrant Via Dolorosa med alla dess stationer och följde Jesu väg till korset. Det var fantastiskt.

Nu åker vi igen och har denna gång 625 personer med oss från ett antal länder. Totalt har det under årens lopp blivit över 11 000 resenärer som åkt med oss till detta härliga och förunderliga land. Ibland har vi haft upp till 1200 resenärer, ibland har det varit en eller två bussar.

Speciellt minns jag den buss vi hade 1991 under Gulfkriget då vi i princip var de enda turisterna i landet. Vi fick springa till skyddsrummen, ibland flera gånger under nätterna och vi såg Saddams Scudmissiler susa över oss på väg till att slå ner i Tel Aviv. Jag tror jag skulle kunna skriva en hel bok, bara om äventyren på dessa resor. 

Personligen tror jag det är viktigt för kristna att åka till Israel, inte bara en utan många gånger. Själv hade jag åkt en bra bit över 50 gånger dit innan vi flyttade dit och bodde där i 3 år.(Nu har jag tappat räkningen på hur många gånger det blivit. När vi bodde där reste vi in och ut som skottspolar till våra missionsfält över hela världen.) 

Det ger perspektiv att besöka landet åter och åter igen som det bara inte går att få genom media eller ens att läsa böcker här hemma i Sverige. Inte heller räcker det med en enda resa.

Nu är det som sagt dags igen och det är alltid lika roligt och alltid lika spännande och annorlunda. Man blir aldrig trött på den enorma variation som finns i detta land. Varje gång jag har varit där har jag upptäckt något som jag aldrig sett eller varit med om tidigare där. Det är verkligen ett land som har, som man säger där, ”not a dull moment”.