Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Besök på Nyhem. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Just nu, måndag kväll sitter jag på ett hotellrum i Göteborg och försöker sortera intrycken från igår. Det var mycket roligt att åter kunna besöka Nyhemskonferensen igår, söndag. Väldoften efter förra årets konferens fanns kvar. Då var det ett helt unikt möte med Jack-Tommy Ardenfors, Hans Weichbrodt och mig. Inte minst mötet mellan mig och Jack-Tommy var viktigt med tanke på de historiska spänningar som funnits. Vi hade träffats innan och har träffats efteråt och det är underbart hur Herren har verkat i vår relation som blivit mycket god.

Nu predikade jag ensam vid två tillfällen, förra året var det en trilogpredikan. Det var en mycket härlig stämning,mycket folk och väldigt andligt öppet och starkt. Lovsången lyfte och det var lätt att predika, både om trons Ande och om beroendet om den Helige Ande.

Kärleken från folket och bröderna som ledde var påtaglig och det är ingen tvekan om att vi är inne i ett nytt och härligt skede med påtagligt ökad förståelse och enhet. Förra året startade det och i år stadfästes det.

Visst har det mumlats en del och invändningar emot min närvaro på Nyhem har gjort sig hörda men av detta märktes inget under den härliga söndag jag fick privilegiet att tala där. Det var sista gången man använde det stora tältet och jag, som många andra åkte hem med en liten urklippt bit av tältduken. Den skall jag spara som ett dyrbart minne av dessa två så betydelsefulla sommarmöten, i år och förra året.  

Allt detta bådar gott inför en framtid då vi alla måste stå mer samman för evangeliets genomslag i vårt land.