Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Länge leve kärnfamiljen! | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

P1 har visst på söndagmorgnar ett program som heter ”Den heliga familjen”. Ett bättre namn vore nog ”Död åt familjen.” Det verkar var en gammal kvarleva av marxist-leninistiskt snitt från Östtyskland, med radikalfeministiska inslag. Gudrun Schyman medverkar naturligtvis. 

Att familjen inte står högt i kurs i SR det visste man ju från förr men nu verkar det vara en intensiv kampanj för att helt nedmontera kärnfamiljen. Frågan är väl om inte DDR hade en bätte familjesyn än SR? 

Det är märkligt hur farlig kärnfamiljen är för stora delar av det politiska etablissemanget. Det är också märkligt hur blinda man kan vara när det gäller den  mångfasetterade vinst samhället faktiskt gör när kärnfamiljen fungerar väl. De samhällsexperiment genom historien som försökt avskaffa familjen har själva slutat i återvändsgränd eller katastrof. Franska revolutionen och ryska revolutionen gjorde sådana försök men skapade bara anarki. Både Napoleon och Lenin satte stopp för dessa experiment då man insåg att utan familjen gick det inte att bygga ett stabilt samhälle. Detsamma gäller idag. Imorgon också! 

Familjen kommer aldrig att kunna avskaffas. Den är faktiskt helig eftersom den är instiftad av Gud och inskriven i  själva naturen. Den har sin utgångspunkt i Treenighetens inre liv. Josef, Maria och Jesus är och förblir det främsta exemplet på jorden av en liten familjeenhet som kom att revolutionera världen. 

Länge leve kärnfamiljen!!