Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Det regnar visst. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Oj, vad det regnar, oupphörligt nu i flera dagar. Jag är väldigt glad att vi fick, som vi faktiskt nästan alltid har, mycket härligt konferensväder. Då hann jag inte njuta av det och nu, med någon dags vila, så var det vips borta. Tråkigt om man vill bada men konstigt nog tycker jag verkligen om regn. Jag har stått och stirrat på det en lång stund nu och det bara ökar och ökar, som om någon sakta vrider på en kran. Jag hade precis slängt ut en massa gräsfrön på en del kala jordplättar så för mig passar dessa regnskurar perfekt. Och vackert är det också med det gröna gräset, de gråbruna stenhällarna och gärdsgården.

Häromdagen satt vi på bryggan och drack kaffe. Då regnade det inte så jag kunde tömma halvfyllda båtar på regnvatten. Då kom en osäkert vinglande men i princip fullvuxen måsunge, eller tonårsmås simmande. Den simmade och simmade och simmade. Jag tänkte att varför använder du inte dina vingar lille vän så du kommer någon vart. Du är ju inte en and. Han flög lite grand en stund och så simmade han igen. I våran vass slog fiskarna. Det måste ha varit gäddor med sådana svallvågor. Barn och barnbarn har dragit upp flera rejäla gäddor från bryggan. Fiskmåsungen simmade och simmade och försökte förgäves få tag på en fisk med näbben, men icke. 

Till slut tyckte jag nästan synd om den. Den var ensam ute i livets allvar med dess karga överlevnadsvillkor. Ingen fisk, ingen framtid. Den höll på och höll på och höll på och höll på, men ingen fisk. Så tog kaffet slut och det var dags att gå upp igen och jag tittade en extra gång. Vad såg jag? En stjärt i munnen på måsen! Tjoho, seger!!! Du kommer nog att överleva även om livet behandlar dig omilt. Du kommer att lära dig att fiska riktigt fint till slut så att du kan flyga och dyka och inte bara simma efter fisken som en tok. Fisken då? Ja, det är en annan historia, men måsungen, så grå, dunig  och klart ovan kommer nog att klara sig. Inget går upp emot fiskmåsrop och skrän. Blunda och du ser en hel skärgård framför dig även om den låter i en insjö eller över en skog. Det luktar tång ändå in i skogen när man hör dem.