Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
I Moskva | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Nu har jag installerat mig på ett hotell i Moskva. Åt lunch på före detta Hotel Belgrad som vi besökte under det tidiga 1990-talet. Då var det nästan läskigt, nu är allt omgjort och toppmodernt. Moskva växer och  frodas. Cirka 80 procent av det ryska kapitalet går igenom Moskva. Men finanskrisen har känts av och när det skakade till här försvann snabbt den kaxiga tonen om att ”vi behöver inte väst”. Detta är Rysslands dilemma. Man har en egen identitet man är stolt över men har ändå behov av utlandet.

Andligt sett är Ryssland så fascinerande. Vår församling tillhör de största protestantiska församlingarna i Moskva. Just nu renoveras det för fullt och snart skall de inköpta lokalerna invigas. Tills dess hålls fem möten varje helg i den stora foajén. På onsdag skall jag ha en heldag med fem pastorsmöten, intensivt och roligt med några hundra pastorer. Många av dessa pastorer har stora och fantastiska arbeten. Det blir i foajén det med, och det går bra.