Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Youth har börjat. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

I går kväll började vår stora Youthkonferens med Stefan Salmonsson som predikade. Han är en otroligt duktig och medryckande predikant som både känner ungdomars situation och som själv gått igenom mycket vilket gör hans förkunnelse mycket trovärdig. Nu firar vi 10-års jubileum för denna härliga konferens och tusentals ungdomar har under årens lopp kommit till den för att möta Jesus och bli både utmanade och välsignade i sina liv. Jag är jätteglad för denna konferens och ser fram emot att predika ikväll.

Sedan åker jag direkt på fredagen ner till en stor karismatisk konferens i Milano, dit det kommer folk från hela Italien. Jag har varit där några gånger under årens lopp och predikat. Konferensen organiseras av en pingstpastor och hans team som blivit förnyade av den karismatiska väckelsen och människor från många olika sammanhang kommer till denna konferens som är en av de större i Italien. Han har också ett bokförlag och genom honom har många av mina böcker spridits över hela Italien och läses av både protestanter och katoliker. Colin Urquhart brukar alltid tala på denna konferens och jag ser fram emot att träffa honom igen. Denna konferens har alltid krockat med vår Youthkonferens så jag har ofta åka lite skyttel emellan för att kunna vara med på båda.

Innan våra Youthkonferenser så var Nyårskonferensen den konferens som både startade Livets Ord, 1982-83 hade vi vår första, och som alltid dragit ungdomar. Sedan har den breddats mer och mer men nu vill göra den mer ungdomsbetonad igen, förutom själva nyårsafton som är speciell och där vi behåller både förkunnelsen och feststämningen för alla åldrar och bönen inför det nya året.

Det är ingen tvekan om att det är ett stort behov att mobilisera, inspirera och utmana ungdomar idag. Det blir de som antingen för Guds verk vidare eller släpper greppet och glider ut i världen. Ingenting är viktigare än en ny generation hängivna unga gudsmänniskor som har både iver, kärlek och sann Gudsfruktan.

Vi behöver hundratals nya evangelister i Sverige, hundratals missionärer som åker ut i världen, hundratals unga pastorer och själavårdare som känner Herren på djupet och är trogna hans kallelse, hans Ord och hans vilja utan att kompromissa med världen och sitt eget kött. Den kristna tron har alltid varit en generation borta från utplåning och det hänger alltid på om Anden får unga männsikors hjärtan. Då kan vad som helst hända. Nu är det dags mer än någonsin att återevangelisera Sverige men det kommer aldirg att gå utan att brinnande, Jesusälskande ungdomar tar sitt ansvar.