Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Singapore tur och retur. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Ja, det var snabba tag. Kom ner till Singapore på onsdagen och åkte hem sent på fredagkvällen. Jetlaggen hinner knappt med genom två nattflyg och och vända dygnet upp och ner två gånger. Det är väl inte mitt favoritsätt att resa och i vanliga fall brukar jag stanna längre men nu hade jag inte tid för mer. Det blir också roligt att vara hemma i december som ju är en viktig och intensiv månad för oss på Livets Ord. December är verkligen en månad då vi kan nå ut med budskapet att Gud som älskar oss har kommit till oss på jorden och blivit människa i Jesus för att vi skulle kunna komma hem till honom. Alltifrån 1:a adventsgudstjänsten, den stora julkonserten, Midnattsmässan på julaftonskvällen och sedan förstås Nyårskonferensen och mycket annat i december.

Nåväl, det var en fantastiskt konferens och imponerande, inte minst att återigen se bredden på arbetetet i City Harvest Church. Jag har besökt dem nu många gånger sedan 1992 och sett tillväxten över åren. Det sociala arbetet, som är mycket differentierat, har vuxit enormt genom åren och man når ut i samhället på ett helt unikt sätt vilket har imponerat på myndigheter som annars har en rätt restriktiv hållning till växande kristna församlingar.  

Jag predikade på torsdagen, förmiddag och kväll. Kvällen var missionskväll med en lång parad av olika nationer och inte minst olika provinser i Kina. Det var härligt, både att flöda på i musiken och att predika om hur generationerna behöver varandra utifrån bland annat Mal. 4:5,6.  Det är ju ett löfte att Herren skall vända fädernas hjärta till barnen och barnens hjärtan till fäderna. Det finns alltid en risk att de olika generationerna föraktar varandra och att man tycker att man inte behöver varandra. Det skapar en isolering som i längden är nedbrytande och på sikt urholkar Kristi kropp och tenderar att göra den ensidig. Detta vill jag tala mer om i en annan bloggkommentar längre fram, alltså om vikten att nå ut, vara relevant, men inte på världens villkor och att samtidigt vara trogen den identitet vi har i Guds rike även när världen kritiserar eller attackerar.

I slutet av mötet bad jag för hundratals predikanter om en ny eld och en ny smörjelse över deras liv och tjänster för att ännu starkare kunna nå ut i sina länder och det var otroligt att se både hungern och hur Anden rörde vid dessa dyrbara arbetare som ofta lever i väldigt besvärliga omständigheter men ändå håller evangeliets fana högt. Det kändes som mycket viktiga dagar även om de var få.