Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Halal-TV. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Häromdagen såg jag ett avsnitt av Halal-TV. Rätt fräscht måste jag säga. Tre duktiga tjejer som minsann inte sticker under stolen med att de är muslimer. Går ut på stan, konfronterar fördomar och tar upp känsliga ämnen. I detta avsnitt gick de upp på Vecko Revyn (om jag minns rätt) och konfronterade deras kvinnosyn och varför det måste vara så naket i denna tidning. Helt otroligt hur de fick den kvinnliga redaktören att stamma, backa och nästan rodna. Bra gjort! Detsamma gällde en svensk fotograf som de avslutade med att inbjuda till moskén.

Nu har det blivit värsta debatt om detta skall få finnas på TV. Självklart skriker Humanisterna högt, kan de göra något annat?? De har blivit vår tids alarmister i ett konstant högt tonläge och med en nerotisk läggning, samt alla nerverna på utsidan om någon nämner ordet ”Gud”, ni vet han som Sturmark säger inte finns. Deras kritik består mest i att: ”Tänk om dessa muslimer få ha sådana här program, då kan det ju komma liknande från Livets Ord.” Bra idé tycker jag och tack för tipset kära Humanister.

Visst är det propaganda och tillrättalagda ”infomercials” om Islam, säkert med SVT:s goda minne för att motarbeta fördomar. Dessa tjejer kanske inte skulle gå hem lika bra i Iran eller Saudiarabien men de är faktiskt rätt duktiga.  Och väldigt bra att atackera den svenska slappheten och lösaktigheten. De gör vad många frikyrkliga aldrig skulle våga göra. Där verkar man mest vara intresserad av att bevisa för sig själv och omvärlden hur relevant, modern och politisk korrekt man är. Tiger vi så ropar stenarna!

Klaga inte på dessa tjejer. Se till att vi får fram vårt eget budskap lite mer offensivt istället! Och ,som sagt, SVT får gärna höra av sig. Vi kan nog få fram lite tjejer som är ”cutting edge” utan att kompromissa bort hela budskapet med allmän mjäkighet. Att Humanisterna skriker är ju bara för att deras politiska agenda är att raderara ut allt som har med Gud att göra i det offentliga rummet. Det kommer de för övrigt aldrig att lyckas med. Gud puttar man inte undan i första taget.