Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Läs Världen Idag. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Så här dags börjar det blir tid att förnya tidningsprenumerationerna. Telefonförsäljarna ligger på som iglar för att sälja in sina olika tidningar och de finns många att välja på. Bland kristen press är Sverige lite unikt som har två kristna dagstidningar, Dagen och Världen Idag. Båda har sina förtjänster och båda har gjort en resa. Vid något senare tillfälle skall jag ta upp vart de olika tidningrna kan tyckas hamna men inte nu.

Så här i kommande juletider vill jag faktiskt slå ett varmt julklappsslag för Världen idag. Trots att alltfler läser nyheterna på nätet eller ser på TV och ibland av ekonomiska skäl inte har en papperstidning så skulle jag vilja säga att det i Sverige idag är livsnödvändigt med en kristen dagstidning som klart står på klar biblisk grund. Det är inte alldelses självklart om man gör en snabbgenomgång av kristna media att så är fallet. Behovet av ökad försäljning eller ren skär kompromiss med världen kan lätt urholka mycket av vad som sägs och trycks från kristet håll. Det finns ett oerhört starkt tryck utifrån att vara politiskt korrekt.

Desto mer angeläget att uppskatta, vårda och utveckla en tidning som Världen Idag. Den är på många sätt unik och har fått stå i bräschen för ett brett antal viktiga andliga frågor i Sverige idag. Under de år den funnits har den etablerats sig mycket väl och är numera ofta citerad i svensk media. Det är verkligen inte dåligt. Alla som arbetar med tidningen är värda en stor eloge för sitt intensiva och gedigna arbete.

Värlen Idag tar upp en mängd frågor som inte ordentligt, eller överhuvudtaget, lyfts fram i svenska media. Man gör det på ett gediget och ivrigt grävande sätt.  Det kan gälla allt från familjepolitiken, abort situationen till hur Gud gör under i enskilda människors liv, m.m. Tidningen är vass och initierad i allt ifrån svensk inrikespolitik, Mellanöstern och utvecklingen inom svensk kristenhet. Den står för en väckelsekristen och bliblisk linje utan att vara sekteristiskt snäv.

Efter att ha gjort entré inom svensk media och fått de därmed obligatoriska glåporden och fått känna på den svenska snålblåsten har den vuxit och breddats på ett sunt och stabilt sätt. Den kommer i framtiden visa sig ha en mycket stor betydelse för sanning, sundhet och trohet emot Guds ord på ett sätt som kommer göra den unik i Sverige. Skaffa den och läs den och låt den bli en röst för väckelse i Sverige under den tid som kommer. Det är många som skulle behöva få den som julklapp! Var generös och ge den som julklapp! Många kommer att bli välsignade av detta.