Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Länge leve papperstidningen! | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det talas en del angående att papperstidningarna är på väg bort. Blir de gammalmodiga och går en självdöd till mötes? Hamnar allt på nätet? Knappast än på ett bra tag! Visst ersatte Gutenbergs tryckpress de gamla pergamentrullarna. Visst ersatte glödlampan de gamla gaslyktorna. Men inte så där omedelbart. Det tog sin tid. På Uppsala universitetsbibliotek kan man fortfarande beställa fram gamla pergament i forskningssyfte. Ännu går de att läsa, efter snart över tusen år. Vilken hållbarhet!

Papperstidning eller webbtidning?  Både ock så klart. TV kanaler eller webb TV? Samma där!  Den yngre generationen ser dock mindre och mindre på de traditionella kanalerna när de kan ta fram allt  var och när de själva vill på nätet. Att vara teknikfientlig och allmänt konservativ är nog inte en framkomlig väg idag. Det som är standard idag kan vara perifert imorgon. Teknik går ständigt vidare. Men inte behöver vi vara så oroliga för detta. Människor kommer nog att läsa papperskrifter av allehanda slag länge till. Så länge leve papperstidningen! Den prasslar så härligt, luktar nytryckt, passar så bra i fåtöljen och soffan. När den gjort sitt arbete och lästs av flera i familjen kan den användas till annat.

Apropå det, ibland kan  profana media uppförstora sin egen betydelse. Alf Svensson sa en gång, angående vad någon tidningsdrake hade skrivit om honom: ”Samma tidning som idag skäller på något, lindas imorgon som omslag runt den fisk som  skall säljas. Åtminstone var det så med den dagsfärska fisken förr. Den lindades in i gårdagens förbrukade tidning. Och vad som stått i den var då helt glömt.

Angående kristen press så behövs verkligen papperstidningen länge till. Den är inte på väg bort på länge än. Så prenumerera och stöd den istället.