Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Besök från Armenien. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det var så uppfriskande, mitt i det svenska andliga klimatet med dess något introverta debatter att ha besök från Armenien. Arthur Simonyan, pastor i Livets Ord, Yerevan, (ett av våra center) kom och uppmuntrade och utmanande. Han har nu 10.000 medlemmar i församlingen bara i Yerevan (huvudstaden i Armenien) och många församlingar är startade över hela landet. Till detta kommer arbete i Georgien och missionärer utsända i hela Mellanöstern. Ett fantastiskt arbete!

Under hela sin församlings existens har man fått slagits emot olika typer av förföljelse. Nu senast hade myndigheterna fått för sig att man skulle förbjuda all slags evangelisation och utomhusmöten. Arthur fick tala i parlamentet och lagförslaget kom av sig. Det är inte lätt för gamla Sovjetrepubliker att förstå detta med demokrati…

När Arthur berättade om hur många fattiga som betjänades regelbundet, 650 gatubarn, 700 vuxna hungriga, 200 handikappade, 120 dövstumma, 50 blinda som får ständig hjälp då veknade myndigheterna och en sade:”Vi kan väl inte slå ihjäl de bin som producerar honung åt oss.” Till detta kommer 3500 ungdomar, många arbetslösa som får hjälp.

Arthur talade starkt och engagerande och upplivade många. Det är otroligt roligt att arbeta med en så stark, levande och äkta ödmjuk broder som har en riktigt sund och starkt genombrytande apostolisk tjänst.

Du kan se gudstjänsten här.