Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagmöten på Europakonferensen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Under nästa vecka, när Europakonfernsen är igång, har vi alltså inte bara kvällsmöten utan det är också dag möten. (För ett tag sedan kommenterade jag om kvällstalarna.) Förutom speciella möten för barn och ungdomar så finns det möten för pastorer, företagare, partners m.m. Sedan är det varje dag två allmänna möten, kl. 10:00 och kl 15:00. Där har vi en mängd olika talare. Förutom att en del kvällstalare även talar på dagtid så har vi:

Stefan Salmonsson: Pastor och evangelist. Känd för många och en oerhört duktig predikant som talar rätt in i våra vardagsliv på ett starkt och humoröst sätt som blir livsförvandlande.

Stephen Sumrall: Pastor, son till Lester Sumrall. Har varit med oss i flera år. Har ett hjärta av guld och tillbringar mycket tid med att betjäna fattiga människor över hela världen.

Göran Skytte: Det skall verkligen bli roligt att höra Göran igen. Det är första gången han är med oss som talare på Europakonferensen. Han har gett evangelium och sitt vittnesbörd om hur han kom till Jesus till 10 000-tals svenskar över hela landet. En modern och hängiven evangelist och så duktig journalist.

Charles och Sue Whitehead: De är med oss för andra gången. Förra gången gjorde de dundrande succé. Charles är katolik och Sue är anglikan. Båda är aktiva i den karismatiska väckelsen och har dråpliga erfarenheter att berätta om.

Carl- Gustav Severin: En evangelist av Guds nåde. Mycket duktig och med en enorm erfarenhet av äkta missionsarbete, inte minst i  gamla Sovjet. Han har så många erfarenheter att berätta om och brinner för mission.

Joakim Lundqvist: Ledare för Ny Generation och direktor för Livets Ord Bibelcenter. En riktigt duktig förkunnare som inspirerar ungdomar, men inte bara dem utan var och en som hör honom.

Alla dessa talare är olika och det gör det hela bara mer spännnade. Man kan inte och skall inte jämföra predikanter med varandra. Låt dem istället vara de original som de är istället för att ha tusentals små åsikter om dem. Ofta kan jag personligen känna att människor har vissa speciella krav eller förväntningar när man talar. Det finns osynliga regler eller begränsningar som verkligen kan hindra. Därför är det så viktigt att be för varje förkunnare att de kan stå fria och leverera det Herren har lagt på deras hjärta. Vår uppgift är inte i första hand att välja fram favoritförkunnare eller att recensera dem utifrån olika tycke och smak. Det är verkligen lätt att fastna på småsaker och inte se det stora eller höra det Herren egentligen vill säga.

Vi är alla lerkärl men i lerkärlen finns skatter för den som är öppen och vill ha. Det är som en reservoar där vi själva måste skruva på kranen genom vår förväntan att Herren skall använda det ofullkomliga kärlet. Då kan tusentals bli mättade mirakulöst. Det ber vi om för denna Europakonferens. Det gör vi alltid när vi ber att Herren skall leda oss i vilka talare som vi skall kalla.