Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Söndagkvällsstart. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Så är det igång. Årets intensivaste vecka på Livets Ord. Det var en sådan förväntan i luften igår kväll bland de 3000 som hade kommit redan första kvällen. Härlig lovsång, fritt och glatt. Fick ett ord från en syster att konferensen kommer att präglas av mycket glädje. Det kändes redan igår.

Jag talade om en levande tro utifrån Hebr. 11:6. Vi behöver alltid både gå tillbaka till grunderna i troslivet och fördjupa vår vandring med Herren. Vandringen med Jesus är en vandring i tro, ett liv i Anden och ett liv i Ordet. Ordet, Anden och tron är beroende av varandra. Tron är tro på Jesus, inte på tron. Tro är förtröstan, tillit, öppenhet, gemenskap med, beroende av och förväntan på Gud, lydnad inför Honom, och mycket mer… Det är inte ett tekniskt utförande av trosprinciper eller enbart intellektuellt försanthållande. Inte heller är det enbart en upplevelse eller en känslomässig stämning. Det är en vandring med en levande Frälsare som mer och mer, i gemenskapen, visar sig vem han är, precis som i ett äktenskap. Det är en förbundstrohet där Gud i sin nåd välsignar och och uppfyller de löften han givit oss.

Tron, hoppet och kärleken hör samman så intimt att man knappt kan se var den ena börjar och den andra slutar. Det finns ingen tro utan hopp och utan kärlek fungerar inte tron och  utan gärningar är tron död. Allt binds samman i Jesus som är trons upphovsman och fullbordare. Därför behöver vi se bortom oss själva och våra omständigheter och på Honom.

Det var mycket kortfattat vad jag talade om igår kväll. Du kan höra mer här. Nu är det dags för Stefan Salmonsson.