Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
SD satsar på kyrkovalet. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Enligt senaste opinionsundersökningen ligger KD verkligen risigt till. SD skulle enligt en väljarbarometer få 5,6 % medan KD bara skulle få 3,6 %. Här finns det säkert osäkerhetsmarginaler men siffrorna är ändå  farliga för KD. Det visar också att KD:s otydlighet inte ger resultat. SD spelar på invandrarrädsla och kan nog plocka åtskilliga poäng i längden.

Man satsar också stort på  kyrkovalet. Därför är det viktigt att dubbelanslutna medlemmar, medlemmar alltså i både Svenska kyrkan och en frikyrka vilket inte är så ovanligt som en del tror, inte minst i Pingströrelsen, aktiverar sig och röstar i detta val som kan ytligt sett verka tråkigt och ointressant. Det går inte att bara ignorera Svenska kyrkan, vad man än tycker om dess utveckling. Svenska kyrkans politisering är destruktiv för den men ju fler levande kristna som kan väljas in på olika poster desto bättre i längden. Frimodig kyrka gör ett mycket bra jobb och är väl värda att rösta på. Eller varför inte KD. Inte minst i tider av total teologisk misär vilket påverkar kyrka såväl som frikyrka bör vi vara så aktiva vi kan.

Jag lägger till här som svar på en blogg kommentar. Jo, det finns flera intressanta att rösta på i Uppsala, tex, Margit Borgström och även Jonathan Ekman som ställer upp för KD  både i Uppsala stift och Ärentuna församling.