Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
En underbar vecka i Brasilien. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Ja, nu har vi just landat hemma i gråkalla Sverige igen efter en lång resa till och från Brasilien. Det var full fart från det vi landade tills vi åkte igen och en absolut fantastisk resa. När man är ute så här så blir man så uppslukad av det man är en del i, att man  knappast hinner kommunicera eller kommentera allt som händer och sägs hemma. Det har debatterats värre på min blogg efter det viktiga besöket i Polen, oj, vad åsikter och spekulationer det finns om allt….. Något av detta får jag återkomma till längre fram.

Vi åkte alltså till Porto Alegre i södra Brasilien. Vi har haft fin kontakt under ett antal år  med det evangeliska arbetet ”Encontros de Fé, Encounters of Faith” som alltså är ett pingst-karismatiskt arbete som vuxit mycket. Man har kontakt med Carlos Anacondia m. fl.

Vi hade verkligen härliga möten med väldigt mycket folk. Människorna var så otroligt öppna, hungriga och härliga på många sätt. Det var en fantastiskt andligt öppen atmosfär och underbart att se hur Herren mötte så många olika behov, inte minst när det gällde uppfyllelse av Anden och helande.

Jag undervisade/predikade om ”Övervinnade tro”, ”Personen den Helige Ande”, om ”Växande församlingar- ledarskapsprinciper” och ”Den stridande och övervinnande kyrkan”, m.m.

Ett av mötena var för pastorer och ledare och över 400 pastorer hade anmält sig men fler kom. Det visade sig sedan att pastorer som inte haft gemenskap med varandra på länge kom samman  till stor glädje för många. Det var också roligt att träffa ett antal verkliga pingstpionjärer, äldre pastorer som verkade så glada över förkunnelsen och skeendet.

Samtidigt fick jag tid att samtala med ett antal andliga ledare och tala om framtiden. Det finns ett stort intresse för att starta vår bibelskola där och ett stort behov av bibelundervisning.

Brasilien var verkligen ett oerhört fascinerande land och makalöst vackert. Människor var så vänliga och öppna och det sjöd av liv överallt. Gästvänligheten var enorm och så många goda biffar tror jag inte jag någonsin bjudits på förut.

Att komma till Brasilien kändes som att komma ur en trång och grund kanal ut på ett stort hav och gav verkligen mersmak för framtiden.