Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Föreställningen Nehemja. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

En av Nyårskonferensens riktiga höjdpunkter var enmansföresställningen Nehemja. Det var David Sveder som memorerat Nehemja bok och framförde den med en otrolig inlevelse och precision. Detta var någonting alldeles utöver det vanliga och en verklig prestation. 

Jag har själv i min ungdom memorerat några bibelböcker så jag vet vilket jobb det är. I detta fallet var det inte bara inlärning, hur imponerande det ändå var, utan också ett framförande som var långt utöver det vanliga. 1600 personer kom för att ta del av detta fenomenala jobb på Nyårs aftons eftermiddag. Det hela slutade med stående ovationer. 

På Nyårsaftonskvällen fick vi höra delar ur föreställingen igen, ur kapitel ett och två och det var riktigt, riktigt bra. Det verkligen ekar i ens inre när man hör bibelorden rulla fram och ser dem gestaltas så otroligt levande, av en enda människa. Det är fantastiskt vad Guds ord blir levande och starkt när det kommer på detta sätt, osminkat, utan att spädas ut. 

Jag hoppas att David Sveder får all den uppskattning han är värd och att han blir kallad till ett antal kyrkor över landet att framföra detta unika stycke. Det blir en upplevelse utöver det vanliga som sitter kvar långt efteråt.