Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
I Florida denna vecka. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Vi är just nu inne i våra studiedagar. Det är rätt intensivt. Igår undervisade ekonomie doktor Eskil Ullberg på ett sakligt, teoretiskt och föredömligt sätt om både det aktuella ekonomiska läget i västvärlden, om ärlighet och förtroende samt om att hitta nya ekonomiska lösningar i svåra lägen som kommer de fattiga till godo. Han har ett ovanligt bra grepp om makroekonomiska teorier och  kopplar dem till hur en kristen bör tänka och agera för att vara till mest nytta för andra. Han hade en stark varning för oseriösa affärsmetoder som lockar fram girighet i människor.

Idag lyssnade vi på Bob Harrison och jag måste säga att han blir bättre och bättre. Det känns som det han säger har mognat och luttrats genom sina livserfarenheter. Främst utmanade han till ökad kreativitet, där är han faktiskt mycket bra, att tänka större och att inte låta sig nedslås av besvärliga omständigheter. Det var påtagligt hur Kristuscentrerat det hela var, mer än jag hört honom förut tror jag. Gud har alltid en väg vidare för oss, även i till synes omöjliga situationer. En väg ut när vi själva har behov egna är att faktiskt vända vår blick bort från oss själva och ägna oss åt andras behov, som kan vara så mycket större än våra egna.

Jag har redan haft tre pass. Ikväll skall jag predika igen och så tre pass imorgon, morgonpassen. Ännu har jag knappt hunnit se något av omgivningarna men hoppas hinna göra något innan jag åker vidare till Tulsa.