Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Besök på ORU. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Efter besöket i Florida åkte alltså jag vidare till Tulsa, Oklahoma. Det var för att besöka Oral Roberts University och vara med på deras styrelsemöte.  Där blev det så mycket att göra att jag faktiskt inte fick tid över att blogga. Efter en jäktig hemresa är jag nu tillbaks i Uppsala igen. Resan var jäktig eftersom jag åkte hem en dag tidigare än tänkt. En storm var på väg emot Tulsa och man varnade för att flygplatsen skulle stängas så jag tog första bästa flyg ut och kom ut precis i tid.

När planet, försenat, kom till Chicago skulle nästa plan lyfta inom 10 minuter efter jag landat, och på en annan terminal. Jag bestämde mig för att göra ett försök och, helt otroligt, jag hann med och även så mitt baggage. Det har aldrig hänt för mig förut, på så kort tid. Jag satt och vittnade för en gammal National Geographic fotograf och vi fann verkligen varandra. Han lyssnade förundrat på de historier jag berättade för honom om våra äventyr i gamla Sovjetunionen och hur Herren lett oss. Han hade själv fantastiska erfarenheter genom sitt liv som fotograf. När jag kastade mig av för att hinna nästa plan sa han till mig: ”Du hinner med eftersom det nog var meningen att jag skulle få träffa dig här” och så log han berörd. Och jag hann!

Det var roligt att besöka det förnyade ORU. Det är en ordentlig upprustning och många positiva förändringar. Jag fick gott om tillfällen att samtala med deras nye rektor, Dr. Mark Rutland, om vårt samarbete och behovet av andligt stark teologisk utbildning på biblisk och karismatisk grund.  Det var intensiva dagar och mycket givande samtal, både med ledning och personal.

ORU är värd för en stor pingst-karismatisk konferens i april, 8-10,  som heter ”Empowered 21” med delegater från hela världen. Konferensen har tre spår. Ett spår är den unga uppväxande generationen, deras behov och problem. Ett annat är pastorer och ledare, med församlingsbyggande och mission. Ett tredje spår är med teologer och utmaningen till fördjupad teolgisk reflektion och medvetenhet. Till detta kommer mängder med olika större och mindre seminarier i en rad olika intressanta ämnen.  Det är en stor och seriös satsning. 

Allt strålar samman i behovet att stärka, utveckla och förnya den pingst-karsmatiska väckelsen så att den är redo att kunna ge ett starkt och vitalt bidrag i det 21 århundradet. Jag ser fram emot konferensen och kommer att medverka i den. Bland annat kommer jag tillsammans med flera andra predikanter tala i det stora  avslutande mötet.