Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Moskva i helgen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Jag har just kommit tillbaka från en helg i Moskva. Det är alltid lika fascinerande att komma dit. Moskva som stad är helt fantastisk. Tyvärr hinner jag för det mesta inte se mycket av själva staden men har genom åren, det har blivit många resor dit, sett mycket av dess skönhet. 16 miljoner människor bor där och den är en som stat i staten. Inte minst med tanke på att ca 80 procent av hela Rysslands ekonomi finns där. På detta sätt skiljer sig Moskva från resten av Ryssland som inte alls är lika utvecklat.

Orsaken att jag var där denna gång var den pastorskurs vi just nu har där i församlingen Livets Ord. Det är andra gången vi har denna kurs i Moskva och denna gång har vi 130 pastorer som reser in. På lördagen hade jag 6 lektioner med dem och på söndagen predikade jag två gånger i församlingen.

Den upprustade kyrkan i centrala Moskva är både vacker och funktionell med sina ca 1200 platser. På helgen har man fyra möten. Denna gång hade man trängt in det hela på två möten och det var packat. 8 predikotillfällen, för även undervisningen blir lätt predikande i Ryssland, blir rätt intensivt, men härligt. Det är något av det bästa och roligaste jag vet.

Lovsången var mycket stark och det var verkligen en andligt stark och öppen atmosfär. Jag känner mig alltid så hemma bland dessa härliga ryssar som är så andlig vakna, aktiva, Jesuscentrerade och evangeliserade. Jag predikade för dem om 9 saker kristna kan göra för Ryssland. Det är punkter som kom från en lunch jag var med om för några år sedan i Moskva med representanter bl. a. från religionsministeriet som just ställde den frågan till mig: Vad kan evangeliska kristna göra för Ryssland? Vi kan göra mycket!

På onsdag åker jag vidare till Oslo för en dag med pastorer på Gardemoens flygplats. Vi börjar kl. 12:00 och håller på tills nästa dag vid samma tid, sedan åker jag hem. Idag skall Birgitta och jag passa på att besöka Malmö/Lund och hälsa på barn och barnbarn där nere.