Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Fjäsket för Kina. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Kina köper Volvo och regeringen jublar. Statsbesöket är så viktigt att inget får störa. Den kristna båten Elida måste därför flyttas så att deras budskap ”Sailing for Jesus” inte stör den kinesiska delegation som skall besöka fartyget ”Göteborg” som ligger strax intill. Självklart vägrar Elida som ju är i hemmahamn och har all rätt att ligga där, varpå piketbussar kommenderas ut för att dölja deras budskap. En i besättningen tog kontakt med mig och berättade hela den larviga historien.

Har man hört på maken? Har regeringen blivit dummare än tåget? Har pengar blivit så viktigt att man är beredd att göra vad som helst för att fjäska för en förtryckarregim som Kina som dessutom har  tusentals kristna i sina fängelser. Ingenting får störa den kinesiska delegationen var budskapet. Så förnedrande och så billigt. Som om kineserna egentligen skulle bry sig. De bryr sig inte hemma så varför här? Pinsamt av regeringen som verkar kunna gå hur långt som helst i ryggradslöshet. Det var riktigt läskigt att se på nyheterna hur det formligen rann saliv ur munnen på alla som vädrade pengar i kontakten med Kina. Undrar vad som säljs ut härnäst? Alltså, inte bara Volvo, det var ju redan sålt utomlands, utan samvete och heder.

(Dagen skriver om detta här.)