Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Det Heliga Landet, en pilgrimsbok. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det är faktiskt med mycket stolthet som jag presenterar en förlagsprodukt vi just kommit ut med. Det är en praktbok om att gå på pilgrimsfärd i det Heliga landet. Boken är ett ambitiöst projekt utgiven på märket Keryx. Texten är i huvudsak skriven av teologen Henrik Engholm. De flesta bilderna, som är oerhört fina och tagna med mycket känsla är tagna av fotografen Rickard Eriksson. Bakom boken står ett helt team som jobbat mycket idogt för att få fram boken som är i stort format och har 326 sidor.

Boken, rikt illustrerad, tar dig med på en verklig pilgrimsresa till alla de viktiga och heliga platser kristna har besökt sedan den tid då Jesus gick här på jorden. Du får färdas genom Israel, från Sinais öken, Karmel, Ein Kerem, Betlehem, Nasaret, Jordanfloden, Kafarnaum, Tabgha, Tabor, Olivberget, Jerusalem och Caesarea. I Jerusalem är det en rundvandring som går på djupet in i alla de olika historiska platser och den moderna stadsindelning som finns idag.

Boken är mycket insiktsfull, djuplodande och oerhört inspirerande. Den är mycket lämpad som en förberedelse för att resa till Israel eller bara för att hemma i soffan ännu mer följa Jesus i hans fotspår och se den kristna trons vagga och födelseplats. Bilderna är underbara och texterna tar dig verkligen på djupet in i vår frälsnings historia.