Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Twitter, bloggar och annat. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Twittrandet har tilltagit radikalt i familjen. Själv har jag inte ägnat mig nämnvärt åt detta men mina söner och min fru håller på för fullt och det märks att de har roligt värre. Tyvärr är de ibland påtagligt frånvarande när man försöker samtala.

Efter Europakonferensen, där för övrigt twittrandet slog alla rekord, har det varit några dagar av träffar med predikanter och centerledare och missionärer och annat som alltid kommer i kölvattnet av denna stora konferens. Just nu intensifieras också alla förberedelser inför den stora Israelresan i slutet av augusti. Den största vi någonsin gjort.

Sedan har jag också försökt kasta mig över ett antal  teologi böcker som skall studeras in inför höstens första tenta men det var lite trögt i initialskedet. Konferensen tog ju på krafterna men det var jag sannerligen inte ensam om att känna. Att över tusen personer hjälpt till och så många, inte minst våra barnarbetare, arbetat otroligt hårt är något helt fantastiskt. Vi har verkligen så många vardagshjältar. Var och en behöver få ett tack personligen men jag vet inte hur det skall gå till. De är i sanning ovärderliga, trofasta och så positiva.

Vi tog några dagars semester i Hälsingland, utanför Enånger och det var verkligen härligt. Birgittas syster Macki med man Bengt har en sommarstuga i skogarna där och vi hade det helt ljuvligt. Utedass, ingen el, ingen värme, småsjöar och skogspromenader, rena 50-talet och en massa minnen från barndomens sommarstugor bara vällde över mig och jag stornjöt. Underbart med detta svenska, enkla och naturliga! Fattiga riddare och rökt regnbågsforell, mums…

Har också hunnit med 2 pocketböcker om Olof Palme av Kjell Östberg. Spännande som en deckare och så mycket flashbacks till uppväxt och studieåren då Sverige formerades så starkt av socialdemokrati och Palme.  Nu har det snart gått 25 år sedan han mördades, 1986. Intressanta och välskrivna böcker som fungerar bra som informationsbank även om de knappast går på djupet i analysen av Palmes inflytande på Sverige när det begav sig, men väl värda att läsa. Återkommer kanske senare med med kommentarer om detta.

Insåg häromdagen att jag måste poströsta eftersom jag är utomlands. Tråkigt, velat vara här på valdagen. Ett oerhört viktigt val. Viktigt inte minst eftersom borgerligheten inte någonsin suttit två hela mandatperioder i Sverige. Med några reservationer röstar jag ändå på dem. Återkommer också om detta i kommande bloggposter.