Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Valet närmar sig med stormsteg. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Nu stiger temperaturen angående valet och snart virvlar det väl med valstugor fulla av affischer med gorillor, strutsar och hyenor där alla vallöften trumpeteras överallt. Man  brukar förresten kunna köpa en stuga billigt efter valet. Vallöftena brukar också vara billigare då och affischerna slängs som  skräp.

Nu lovar Mona att sänka skatten för pensionärerna. Det är i och för sig mycket bra. De borde egentligen inte ha någon skall alls. De som har slitit och släpat hela livet och byggt vårt land med att ständigt ge bort hälften av allt de tjänat in.  Så några lättnader borde de få, så knapert som många har det idag. Men att socialdemokraterna sänker skatter, det är ovanligt. Verkar det hela inte lite panikartat?

Alliansen ligger ju väldigt nära socialdemokratisk politik i mycket så blir det någon skillnad? Ja, i viss mån i ideologisk grundsyn. Men kanske inte så mycket. Vad som däremot inte i längden kan vara bra för något land är ett så oerhört långt maktinnehav som socialdemokraterna haft i vårt land. Det skapar en oerhörd stelhet i systemet, maktfullkomlighet och en förväxling mellan staten och partiet där partiet mer eller mindre blir staten. Inte bra för något land. Inte kan det heller vara bra att vänsterpartiet får sitta i regeringsställning och utöva inflytande på Sveriges framtid.

Inte heller är det bra att en borgerlig alliansregering inte får ett antal ordentliga mandatperioder på sig för att kunna utveckla sin politik på allvar och bevisa för sig att man är regeringsduglig. Sedan finns det naturligtvis viktiga kristna särintressen men där kan det slå lite olika och rakt över både parti och blockgränser. Skall t.ex. friskolor överhuvudtaget ha en möjlighet att vara trovärdiga alternativ så är det viktigt att en socialistisk regering inte kommer tillbaka.

En utmärkt artikel av Tomas Seidal i både Världen idag och Dagen är ett skrämmande exempel på hur tyst det är överlag i abortfrågan, denna oerhört viktiga moraliska fråga. Hur många politiker vågar egentligen ta i denna fråga idag? Jag är övertygad att dödandet av ofödda barn är den enskilda fråga och företeelse som mer än något annat skapar elände för vårt land. Hur skall Gud kunna välsigna ett land som dödar sin avkomma, sina kommande generationer och  på detta sätt även sin egen framtid?