Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Världspingstkonferensen närmar sig. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det har väl inte undgått många att Världspingstkonferensen börjar i Stockholm imorgon. Spännande och också ett lyft för svensk pingströrelse. Roligt att man bestämde sig efter några turer att bli värd för denna konferens som säkert kommer att bli viktig.

När E 21 konferensen pågick i våras i Tulsa träffade jag flera av bröderna i styrelsen för Världspingstkonferensen  och de fanns en påtaglig entusiasm för vad som skulle kunna hända i Stockholm. Begreppet Pingst har ju breddats med åren och innefattar en rad olika rörelser och strömningar både inom mer klassisk pingströrelse och senare karismatiska förnyelseströmmar och tillsammans  innefattar man numera många miljoner människor. Dessa ryms däremot inte under en hatt utan är inbördes rätt olika men har alla det gemensamt att man  upplevt en förnyelse i Anden.

Personligen tror jag det är viktigt att denna mångfald finns och respekteras. Risken blir att man för kraftigt identifierar Andens verk vid en viss församlingssyn eller vissa speciella strukturer eller personligheter. Då går man nog i längden miste om den unika mångfald som Andens utgjutelse innebär. Den Helige Andes kraft och närvaro tillhör alla troende överallt och Andens verk kommer att spridas starkare om de som erfarit detta ber om att detta skall spridas i hela Kristi kropp, inte bara finnas i vissa delar.

Jag ser fram emot att vara med och både lyssna på ett antal intressanta talare samt bidra själv genom att tala på fredag morgon.