Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Inför 10/11. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Först av allt får jag tacka för alla gratulationer som vällt in från så många olika håll. Sedan får jag förklara att jag tagit en paus med skrivandet, haft lite semester och sedan julfirande men nu är jag tillbaks igen.

Vår Nyårskonferens börjar imorgon och heter numera 10/11, nästa år 11/12, osv. Vi har haft denna konferens i många år men ändrade koncept förra året och det var mycket lyckat. Konferensen hade vi första gången 1982/83 och den kollekt som då kom in blev grundplåten till Livets Ords uppstart. Så nog har denna konferens traditioner men har naturligtvis också utvecklats massor sedan vi hyrde  skolor i Uppsala, Fyrisfjädern och Gränbyhallen på 80-talet. Det är egentligen fantastiskt att vi kunnat ha en Nyårskonferens varje år sedan dess.

I år händer mycket och Joakim Lundqvist har inspirerat och breddat konferensen med flera olika inslag. Inte minst blir det en föreställning om David, en om Ester, samma kväll, samt mycket musik av olika slag. Det blir också härliga möten med talare som Hans Weichbrodt, C-G Severin och Joakim Lundqvist.

Själv kommer jag att tala på Nyårsaftonskvällen och leder vakan in i det nya året och det ser jag fram emot. Det blir både lite bakåtblickar från året som varit och framtidstankar, allt kring temat att kunna se i Anden. Det finns ett stort behov, både att vara uppmuntrad inför framtiden, att vara andligt realistisk och förstå att allt inte är en dans på rosor utan att det också finns motstånd att räkna med.

En orealistisk bild av det kristna livet gör människor uppgivna och besvikna och då tappar man hoppet. Ofta förenar man sig då uppgivet med de omkringliggande krafter som suger kristna bort från korset och livet i Anden så att vi assimileras i denna världen och blir kraftlösa. En realistisk syn gör att vi inte ger upp, att vi orkar tänka långsiktigt, att vi vågar gå emot strömmen, att vi vågar drömma stort även när saker går emot oss och att vi förblir angelägna om att inte sänka blicken utan istället upptändas av större kärlek till Jesus.

Vi kan utgöra hopp för många i en värld med mycket fruktan och hopplöshet. En värld som behöver en kärleksfull beröring av en levande Jesus.

Mer av allt detta på Nyårskonferensen. Du är välkommen att be in det nya året med oss!