Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Första memoardelen. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Nu verkar jag äntligen ha hunnit färdigt med första delen av mina memoarer. Jag har lämnat ifrån mig texten, även om det hela tiden kommer upp kompletteringar i mitt sinne. Så helt färdig verkar man aldrig bli.

Det har varit väldigt roligt att skriva denna del även om jag måste tillstå att det tagit en del på krafterna att kunna få in skrivandet i ett annars ganska fullt schema.

Den första delen behandlar bandom, ungdomstid, omvändelse, de första åren som kristen, den teologiska utbildningen, året i Tulsa och sträcker sig fram tills den tid då vi startade Livets Ord. Med andra ord är det en tid om tidiga intryck och formering.

Det har varit intressant att gå tillbaka och upptäcka hur tidiga intryck, både naturliga och andliga har skapat förutsättningar för det som sedan skulle komma. Det är märkligt hur allt man är med om, positivt och negativt, kan användas av Gud när det läggs i Guds hand och på ett märkligt sätt blir byggstenar för sådant som skall komma senare. Bakgrund är och förblir viktigt för att förstå skeenden och reaktioner och bildar en fond för det man lever och verkar i.

Det finns också en del teologiska reflektioner och funderingar utifrån den miljö och den situation jag befann mig i under detta skede. Mer av detta kommer helt naturligt också i kommande böcker.

Jag tror det kan bli intressant läsning både för troende och icke troende. Det är första delen av vad jag nu tror kommer att bli fyra böcker. Är redan lite sugen att påbörja del 2 men har också annat att göra just nu:)

Om allt går som det skall beräknas boken komma ut i maj.