Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Keryx i nytt format. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Jag måste säga att jag är mycket nöjd med det senaste numret av Keryx, nummer 1, 2011. Det har nu kommit ut i ett nytt format och med lite annorlunda layout. Det ser mycket fräscht ut.

Keryx kom ut första gången 2003. Sedan dess har vi gett ut 30 nummer fyllda av ett mycket gediget innehåll. Den som har alla nummer har ett helt litet referensbibliotek. Det har publicerats artiklar med bred spännvidd i en rad olika andliga och teologiska ämnen. Det har varit en ekumenisk bredd av en rad olika författare med olika bakgrund, svenska såväl som internationella.

Detta är medvetet för att både utmana och bredda läsaren och hjälpa till både till fördjupning och att utmanas att ta ställning i olika frågor och företeelser.  Redaktionen  och alla involverade har gjort ett mycket bra jobb under dessa år och är värda ett stort tack för kvalificerade insatser.

Keryx kommer fortsätta efter samma linje men fördjupa sig i en rad olika aktuella tema. Det första numret med det nya formatet har temat ””Dödens eller livets kultur?” Numret innehåller en rad artiklar som alla har det gemensamma, utifrån olika infallsvinklar, att de behandlar abortfrågan. Bland författarna kan nämnas Nasrin Sjögren, Christian Braw, Bengt Malmgren, m.m. Verkligen väl värt att läsa! Och att sprida vidare!