Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Tillbaks från Brasilien. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det var en mycket härlig resa till Brasilien. Den var lång, intensiv och mycket välsignad. Porto Alegre ligger i södra Brasilien så från Arlanda till hotellet i Porto Alegre tog det ca 24 timmar. Det blev rätt mycket jetlag efter att ha varit i Indien nyligen men det gick bra.

Jag hade glädjen att tala i två kvällsmöten i en 3 dagars konferens med ca 4000 människor. Den började med evangelisten Carlos Anacondia som jag märkligt nog stött på i olika delar av världen där han ofta predikat innan mig, som tex i Taiwan och Finland. han har ett starkt inflytande i Sydamerika och Stephen Hill, från Pensacolaväckelsen, arbetade med honom i ett antal år.

Det var väldigt andligt öppet på denna konferens och roligt att betjäna med både förkunnelse och förbön. Efter konferensen startade vi bibelskolan och 250 elever infann sig vilket i sig är en sensation. De var så öppna och hungriga. Ett flertal förkunnare fanns också bland eleverna. Det kändes lite som när vi startade Livets Ord 1983 eller startade i Ryssland 1990.Det känns som om en ny kontinent öppnar för oss och det skall bli spännande att se hur vi kommer att arbeta i Sydamerika.

Överallt jag varit det senaste året har jag märkt samma sak. Det finns ett stort behov av undervisning i trons grunder, i Andens liv, i lärjunga- och ledarskapsträning, i församlingsbyggande och mission och i förståelse av Andens enhet i Kristi kropp. Vi har ett stort arbete med att hjälpa till att ”Utrusta Guds folk med hans trosord, visa dem vilka andliga vapen de har, lära dem att använda dem och sända dem ut i segerrik strid” som är det tilltal vi fick när vi började Livets Ord en gång för länge sedan.

På många platser har vi kommit in och fått börja från början i rent nybyggar- och pionjärarbete. I Brasilien handlar det om ett redan pågående arbete med ca 25000 troende som behöver hjälp med att utrustas och fördjupas. Det är ett privilegium att arbeta tillsammans med andra arbeten och organisationer, att få hjälpa till att bygga Kristi kropp och uppmuntra till levande tro. Det skall bli spännande att se vad som kommer att hända på denna, för oss, nya kontinent.