Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Påskretreat. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Idag börjar vår Påskretreat på Ribbinge bäck och jag ser verkligen fram emot den. Det är 75 personer som kommer vilket gör att det blir fullt.

Vi börjar med en Sedermåltid som påminner om hur det judiska folket firade sin påsk och som bildar den bibliska bakgrunden till Jesus instiftande av nattvarden. Sedan följer vi honom till Getsemane ikväll.

Fredagen börjar tidigt och varje timma händer något dramatiskt hela dagen ändå fram till den timma, klockan 15:00 då Jesus dör på korset. Vi lyssnar till och ber oss igenom Jesu sju ord på korset.

Lördagen blir en dag i Sabbatsvila, tystnad, eftertanke och tid för bikt i väntan på kvällens Påskvigilia, vakan i Påsknatten, på Jesu uppståndelses inträffande då det stora ljuset skiner i mörkret.

Söndagen är en fest utan jämförelse, inte genom att festmåltiden är så överdådig, utan för vad vi firar, Jesu uppståndelse ifrån de döda, han som uppstod för att aldrig någonsin mer dö. Vi firar nattvard och ber om helande, befrielse, välsignelse, styrka, mod, glädje och allt vad vi behöver och vad som blivit oss givet i försoningen, i och genom Jesu död och uppståndelse.

Nu strömmar uppståndelselivets överflödande strömmar fram till liv för var och en som vill komma och dricka fritt och för intet. Det skall bli härligt att få gå igenom påsken på detta sätt i år och låta evangeliernas ord träffa oss med full kraft!

 

+