Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Romarbrevet-för nybörjare och alla andra. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

På onsdag kommer jag att starta en bibelstudieserie där jag kommer att gå igenom Romarbrevet. Jag har längre längtat efter att ta en onsdagskväll i månaden och undervisa mig igenom detta härliga brev. Det blir faktiskt sex tillfällen i höst och fortsätter sedan på vårterminen.

Romarbrevet är ett så viktigt och centralt brev av aposteln Paulus och ett brev som alltid varit banbrytande och betydelsefullt, inte minst i kyrkans brytningstider. Både Augustinus, Luther och Wesley blev förvandlade av detta brev.

Det är också ett brev som många drar sig lite för och kanske tycker att det är lite för teoretiskt och svårbegripligt. Därför har jag valt att kalla serien; ”Romarbrevet- för nybörjare och alla andra.”  Alla kan få något från Romarbrevet och alla skall översiktligt kunna begripa vad brevet egentligen handlar om, vad som är centralt och hur levande och aktuellt detta brev egentligen är idag, både för kristenheten i stort och för mig personligen.

Välkomna på onsdag den 21 sept, kl. 19:00 på Livets ord. Då börjar vi. Det blir en kort stund med lovsång och ca 50 minuters studium så de som har mycket annat för sig hinner också komma:)