Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Efter Bokmässan. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det var några minst sagt intensiva dagar i Göteborg. Men mycket givande. Bokmässan är ett otroligt fenomen med ett myller av förlag som ställer ut, författare som intervjuas eller håller föredrag, seminarier i mängder som hålls hela tiden. Om det är så effektivt vet jag inte men fascinerande och bullrigt uppsluppet var det. Endast den uthållige orkar med att gå från bås till bås, stånd till stånd och någorlunda hitta orienteringen i detta ofantliga utbud av böcker.

Och den ena kändisen efter den andra droppar förbi i mängden. Det är ett bra fenomen då dessa kända och halvkända helt plötsligt framträder som vanliga dödliga i trängseln kring borden och böckerna. Det var kul att se Henning Mankell lågmält föra ut sitt budskap. Han var lik en gammal förkunnare, typ Norvel Hayes. Festligt att se Jan Guillou sälja böcker så svetten lackade. Förre ärkebiskopen Hammar var där och talade sedan på TV om månglarna i templet. Jag stötte på författarinnan Aino Trosell och samtalade lite med henne. Det visade sig att vi varit skolkamrater så det var verkligen kul att träffas igen. Hon har skrivit en mängd böcker, utgivna på Norstedts.

Det var mycket givande att få möjlighet att hålla ett föredrag om mina memoarer som det ju kommit ut den första delen av. Jag måste säga att jag är mycket nöjd med antalet åhörare i en mässa med hundratals aktiviteter som pågår samtidigt. Mega-multi stort får man nog säga.

Jag koncentrerade mig på att förklara skälet för memoarerna. Några har undrat varför jag startat så tidigt men jag skall ju försöka hinna med fyra böcker så då är det redan lite sent tycker jag. Utifrån detta berättade jag personligt om min fräslningsupplevlese och hur Gud fann mig och den Göteborgsanknytning som boken har genom min uppväxt där. Jag må säga att det var knäpptyst i salen och en mycket uppmärksamt lyssnande skara, inklusive Christer Sturmark.

Överhuvudtaget var det många välvilliga ansikten och en rad trevliga möten under en hel lång dag. Det kändes som om jag samtalade i ett kör från 9:00 på morgonen till 10:00 på kvällen. Lite hes nu:)