Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Nyss hemkommen från ORU. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Förra veckan gjorde jag en snabbresa fram och tillbaks till Oklahoma, USA. Det blev ”jet lag” åt båda hållen och lite sömn men en mycket givande resa. Orsaken till resan var styrelsemöte för Oral Roberts University. Livets Ord, LOTS (Livets Ords Teologiska Seminarium) har haft en relation med ORU sedan 1995 som i slutet av 90-talet resulterade i en överenskommelse om att ha en ”affiliation” som ger möjlighet för LOTS att ge ackrediterad utbildning i teologi.  Detta har varit en spännande resa och mycket givande både för ett stort antal studenter hos oss samt möjlighet till över 1000 pastorer och ledare på våra missionsfält att delta i pastorsutbildningar och fortsättningskurser av olika slag.

Det enda problemet, naturligtvis, är svenska myndigheter som inte är precis hågade att acceptera detta. Som alltid, en strid kring Livets Ord och utbildning. ORU är ackrediterade av ”Higher Learning Commission” i USA. Samma myndighet, med sina regionala kommissioner,  som godkänner Harvard, Yale, etc. Men det bryr sig svenska myndigheter föga om utan hittar någon liten formulering som man kan bita sig fast vid för att slippa godkänna denna utbildning. Nåväl, fakta talar för sig själva så steg för steg får väl betongbunkersbyråkraterna på HSV ge sig och lämna det kalla kriget:)

Det var verkligen intressant att se och höra om ORU:s professionalitet och hur universitetet snäppt upp sig ordentligt de senaste fem åren med den nya regimen. Gedigen utbildning, höga krav, nyrekryterade lärare, fantastisk miljö, kristen anda. Oj, det var nog där problemet låg utifrån perspektivet från ett överlastat skrivbord i en Stockholmsbunker. Studieresor utanför Sveavägen 68 sfären rekommenderas!