Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Min sanning. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Det var mycket roligt att få spela in Tv programmet ”Min sanning” och bli intervjuad av Anna Hedenmo. Hon är mycket duktig. Nu efter det har sänts har jag fått så många kommentarer ifrån så många olika håll och de har varit överväldigande positiva.

Det var naturligtvis en hel del att förbereda inför ett sådant program. Man vet inte vad som kommer upp och får ju inga frågor i förväg. Allt är överraskande men det är också spännande.  Dagen innan var det en förhandsintervju med en assistent som mest gick ut på att kolla sakfrågor så att inte fakta var helt fel.

En del har undrat varför det inte blev så mycket av mitt livs historia eller vägen till katolsk tro och istället så mycket av spetsiga frågor. Någon kallade det hela för ”Mitt förhör” istället för ”Min sanning.” Kanske kan det förklaras med att religion fortfarande är kontroversiellt i Sverige och att  det är trots allt lite främmande och konstigt för den sekulariserade världen. Trots detta tycker jag nog att jag fick möjlighet att besvara mycket, att förklara Livets Ord mer och att berätta om Jesus. Jag tycker det var lätt att samtala med Anna och att det hela tiden, trots att det ibland brände till, var en vänlig ton.

Och att få nämna livets slutstation för den som tror, himlen, var inte så dumt faktiskt. Tystnaden hängde påtagligt i luften. Det gav ju utrymme för alla som tittade att tänka på sin egen framtid och på det faktum att livet inte bara tar slut. Det finns också en fortsättning som vi måste förhålla oss till.