Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Välkommen att åka med på retreat. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

En god fortsättning på det nya året, 2016 till er allesammans! Under detta år, som redan börjat rusa iväg i full fart är det kanske viktigare än någonsin att  också försöka skapa utrymme för att kunna dra sig undan och stilla sig lite. Innan vi vet ordet av så är vi snart inne i maj-juni och har då avverkat en termin med fullspäckade almanackor och vi undrar kanske vart tiden tog vägen.

Den 10-13 mars kommer jag att hålla en retreat på Berget, St. Davidsgården, utanför Rättvik. Temat för denna retreat är ”Han är med oss alla dagar.”  Jag ser  verkligen fram emot att dela med mig från Guds Ord  under undervisnings- och andaktstillfällena .

Jesus sa till sina lärjungar att följa med honom till en öde trakt och vila sig lite. Han säger det fortfarande till sina nutida lärjungar. Och vi behöver det. Vårt inre längtar efter frid och Gudsgemenskap men vårt yttre liv fylls så lätt av tusen i vårt tycke så väldigt viktiga aktiviteter.  Vi kommer ständigt på oss med att tänka att vi borde stilla oss mer, men inte just nu. Nu har vi ju bara inte inte tid. Tid är något som vi faktiskt måste handgripligt rycka till oss. Den kommer inte automatiskt. Vi är trots allt en Marta-generation men det var hennes syster Maria, hon som satte sig ner och lyssnade på Jesus, som hade utvalt den goda delen, den enda verkligt nödvändiga.

Vår stora frestelse idag är ytlighet och uttunning. Att leta efter snabba enkla lösningar. Att få nycklar som snabbt fixar livet. Vi kan lätt bli fokuserade mer på hjälpmedlen än på Hjälparen.

Att dra sig undan, inte för att ”bara vara” utan för att låta Gud beröra, utmana och forma oss på djupet kan kännas främmande med vårt livstempo och en modern livstil. Ja till och med kännas lite skrämmande.  Tystnad, stillhet känns så onaturligt när man aldrig lever i den. Jag minns en asiatisk pastor som besökte vårt torp inne i skogen. Där var det tyst.  Han började stilla gråta. När jag frågade varför, sa han att han aldrig i hela sitt liv upplevt verklig tystnad, någonsin. Den vällde över honom som mättnad och läkedom.

Stillhet kan skrämma genom att inre bråte, som man inte hunnit bearbeta,  kommer upp på ytan och åstadkommer mer oväsen än den annars så skramlande vardagen. Det är då en retreat är så välsignad och så till hjälp. Inte bara genom bibelundervisningen utan i bönerna, liturgin, mässan och bikten och den stillhet som inramar alltsammans. Det blir verkligen en tid av återhämtning och en möjlighet för Jesus att kunna tala till sina stressade lärjungar som får stilla sig och se in i Hans ansikte.

Så välkommen till Retreat på Berget den 10-13 mars, 2016.

Man kan anmäla sig genom att ringa till Berget: 0248-797170 eller mejla: info@berget.se eller gå in på hemsidan: www.berget.se