Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Välkommen till Retreat på Berget. | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

Under början på Stilla veckan,faktiskt redan ifrån lördagen den 8:e april före Påskveckan och fram till onsdagen den 12:e april i Påskveckan så ordnar Stiftelsen Berget på St. Davidsgården i Rättvik en retreat där jag är retreatledare. Detta ser jag verkligen fram emot. Det skall bli mycket speciellt att kunna få hjälpa till att i retreatform förbereda människor för att fira Herrens Påsk detta år. Att varva ner och koncentrera sig på Jesus lidandes historia för att kunna gå in i denna så dramatiska passionsvecka och följa Jesus i fotspåren på vägen fram till Golgata, hans död och uppståndelse för oss alla, ser jag som en verkligt stor nåd.

Jag har haft privilegiet att få bo i Jerusalem under tre år. Det var  tre år som på många sätt präglade mig och min hustru Birgitta för livet. Att kunna vistas i denna andligt unika miljö, inte bara som pilgrim eller turist, utan faktiskt leva där en längre tid var faktiskt något helt enastående.

Jag minns en dag då jag gick i Gamla stan i Jerusalem. Det var kyligt och två, tre arabpojkar stod vid en koleld och värmde sig. På en sekund färdades man tillbaks till Kaifas palats och kolelden där Petrus förnekade sin Herre och jag kunde nästa se Petrus stå där och värma sina händer. Ett antal vardagsbilder ifrån Jerusalem med anknytning till Stilla veckan vill jag också gärna dela med mig av.

Att förbereda sig för Påsken är betydelsefullt för oss alla. Det ger nycklar till att kunna få så mycket mer ut av denna så centrala högtid. Skriften öppnar sig på ett dramatiskt sätt fram emot denna omskakande veckas klimax.  Genom några dagars stillhet kring vad som hände och var jag själv står i förhållande till detta kan man ännu mer ge sig hängivet till att hemma i sin församling eller var man väljer att fira Påsk tränga djupare in i den näst intill ofattbara händelse som en gång för alla förvandlade förutsättningarna för hela mänskligheten, nämligen Jesu Kristi försoningsverk på Golgata kors och hans ärorika Uppståndelse.

Välkomna till några  förberedelsedagar på Berget den 8/4-12/4 2017. Mer information om retreaten kan du hitta på Bergets hemsida: www.berget.se