Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-07-10

Vad som var sagt om honom i alla Skrifterna

Han sade till dem: ”Så oförståndiga ni är och tröga till att tro på allt som profeterna har sagt. Måste inte Messias lida detta för att gå in i sin härlighet?” Och han började med Mose och alla profeterna och förklarade för dem vad som var sagt om honom i alla Skrifterna.
Luk 24:25-27
Skrifterna är inspirerade av Gud. Bibeln är gudainandad. Gud har andats sitt liv och sin Ande in i skrifterna. Från första till sista boken, har Gud satt sin stämpel. Därför är Bibeln helt unik. Den är Guds ord.

Från första till sista sidan talar Bibeln om Jesus. Jesus sade det själv, att i alla skrifterna var det skrivet om honom. Han är Bibelns kärna och stjärna. Han lyser fram genom varje bok. Varje bok handlar om honom, lyfter fram honom, förbereder för honom och profeterar om honom. Gamla testamentet är Kristus profeterad. Nya testamentet är Jesus förklarad. Gamla testamentet förbereder och Nya testamentet fullkomnar. Uppenbarelsen, som är gudagiven och sann, går gradvis från härlighet till härlighet, till dess Jesus träder fram på mänsklighetens arena.

Bibeln är inte en handbok i naturvetenskap, utan i frälsning. Den är inte upptagen med för frälsningen oväsentliga detaljer. Den målar översiktligt det som är viktigt för vårt eviga liv och utelämnar helt sådant som är oväsentligt för frälsningen. Den är inte till för att stilla vår nyfikenhet utan för att uppväcka vår tro. Den berättar inte allt, men det den säger är sant. Den innehåller historia, men är mer än en historiebok. Den har poetiska inslag, men innehåller inte myter, sagor och fabler. Han som är Sanningen har talat sitt ord och hans ord är sanning. Den är skriven för alla tider, alla kulturer, alla olika typer av människor. Därför är den som den är. Och i allt uppenbarar den Jesus Kristus, för att varje människa skall kunna tro på honom.

Bön

Gud, uppenbara ditt ord, så att jag ser Jesus i det. Låt inte mänskligt högmod och otro förblinda mig, så att jag inte ser den uppenbarelse du har gett till mig genom skrifterna. I Jesu namn. Amen.