Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2022-09-30

Gud håller vad han lovat

Ty alla Guds löften har i honom fått sitt ja. Därför får de också genom honom sitt amen, för att Gud skall bli ärad genom oss.
2 Kor 1:20
Om det är något fienden vill göra så är det att försöka så tvivel på Guds löften. Människor håller ju inte alltid sina löften. Det finns något trolöst över oss. Som människor är vi ett trolöst släkte. Därför säger Herren i Fjärde Mosebok 23:19: ”Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det, talar han något utan att fullborda det?” Gud är inte som vi. Allt han säger gör han. Allt vad han lovar håller han. Vad har han lovat dig? Vad har han uppenbarat för dig? Vad har du upptäckt i hans ord? Vilka löften har han gjort levande för dig? Detta är dyrbara ädelstenar för dig.

När Gud har sagt något till dig kan du skatta dig salig. Då kan du jubla och hoppa! Det är värt mer än silver och guld. Hans löften är hans personliga garantier till dig. Det är inte lösa antaganden eller fagra löften som inte kan infrias. Det är inte något som sägs och sedan glöms bort. Tvärtom! Varje ord, varje löfte Gud någonsin har nämnt, kommer han personligen se till att det går i uppfyllelse för dig. Varför? Därför att han har lagt en ed till sina löften. ”Eftersom Gud ännu klarare ville visa för dem som skulle ärva det som var utlovat, hur orubbligt hans beslut är, bekräftade han sitt löfte med en ed” (Hebr 6:17).

För att ytterligare bevisa att han menar allvar har Gud låtit Jesus och hans blod, död och uppståndelse bli ett insegel på allt vad han har lovat. I Jesus har alla löften Gud gett, och kommer att ge, fått både sitt ja och sitt amen. Gud säger inte nej, hans kärleks natur säger ja! Och till detta säger han amen! Det vill säga: Låt det ske! Precis som skapelsen: Varde ljus! Och det blev!

Bön

Tack Gud att varje löfte till mig är oryggligt. Dina löften gäller. Det går alltid att lita på dig. I Jesu namn. Amen.