Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4001
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2019-04-25

Jesu död

Men Jesus ropade än en gång med hög röst och gav upp andan.
Matt 27:50
Jesus dog, det var nu vid nionde timman. En jordbävning skakade om hela Jerusalem. Hela staden hade under tystnad förundrat sig över mörkret mitt på dagen, när det borde vara som klarast. Den pressande, kvalmiga tystnaden över staden måste ha känts förfärande för de religiösa ledarna. Så kom jordbävningen, och förlåten brast, uppifrån och ner. Officeren som vaktade Jesus var den förste som förstod. Han som dog var verkligen Guds Son. Alla förstod, åtminstone för sig själva, att detta var ett tecken.

Gud var färdig med templet. Offertjänsten var över. Det heliga blev synligt. Nu lades grunden för något helt nytt och en hednisk officer förstod det. Det var till hans värld Guds härlighet nu skulle komma. Gravarna i Jerusalem öppnades och något som måste chockerat hela landet hände. Efter hans uppståndelse gick många heliga som dött under det gamla förbundets tid in i staden och visade sig. Detta ofattbara kunde ha skakat om en hel värld, men det religiösa motståndet var hårdnackat. Vad som än hände var beslutet fattat. Jesus måste bort. Nu var han död. Men hans död var ingen vanlig död. Den var en försoningsdöd. Han tog våra synder och bar våra sjukdomar. Han blev gjord till synd för att vi i honom skulle bli gjorda till rättfärdighet från Gud. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid. Hans liv blev ett skuldoffer som bar de mångas synd och trädde in i överträdarnas ställe.

Bön

Herre, tack för ditt oändligt stora offer, som ger mig evigt liv. I Jesu namn. Amen.