Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2021-01-18

Herren din frid

…och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.
Jes 9:6
Ingen frid, ingen fred, utan föregående strid. Gud strider, vinner och upprättar friden. Orden frid (inre ro) och fred (yttre ro) är ett och samma ord på hebreiska och grekiska. Gud ger både inre och yttre ro. Först inre frid: Guds rike är invärtes i er. Sedan yttre fred: Fridsfursten skall komma och besegra Antikrist, och så blir det fred på jorden i tusen år.

Mitt i yttre oro och betryck kan ändå friden råda. När vi tog emot Jesus Kristus fick vi frid med Gud. Frid som övergår vårt förstånd bevarar våra hjärtan och våra tankar i Kristus Jesus. Frid är harmoni, balans, ro. Frid är ordning, inte kaos. Frid är en stilla ledning, inte ett yttre tryck. Genom frid skall Jesus föra oss framåt. Han leder genom friden. Följ friden. När den är borta, stanna upp. Låt den återvända och gå sedan framåt igen. Frid är inte en klosterträdgård, inte ett idylliskt stillastående, inte en flykt från vardagens mödor och plikter, utan en övernaturlig kraft att bevara lugnet, styrkan, kärleken och hänförelsen trots allt som rycker och sliter från alla håll. Trots motstånd, oförstånd, andra människors likgiltighet eller förakt.

Friden som kommer från Gud är en del av hans väsen. Gud blir aldrig nervös. Han drabbas inte av fruktan, och med honom gör inte vi det heller. Herren är min hjälpare, jag skall inte frukta. Vad kan väl människor göra mig? Jesus gav sina lärjungar sin frid, inte som världen ger, utan på ett överflödande, bestående sätt.

Bön

Jesus, du är min frid. Låt din Ande försegla friden i mitt liv så att jag håller frid med alla runt omkring mig. I Jesu namn. Amen.