Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-09-17

Helandets gåvor

En får tro genom samme Ande, en får gåvor att bota sjuka genom samme Ande.
1 Kor 12:9
Här står ordet ”gåvor” i pluralis. De andra nådegåvorna nämns i singularis. Det måste vara så att det finns en stor variation i denna gåva. Det finns ju också en mängd olika sjukdomar i världen. När Jesus vandrade omkring botade han ”alla slags sjukdomar och krämpor” (Matt 9:35). Han hade alltid tid för sjuka människor. Aldrig någonsin blev någon bortvisad. Aldrig någonsin fick de besked att Jesus inte ville eller kunde bota dem. Herrens Ande verkade genom honom utan begränsning. Han hade Anden utan mått.

Vi har del av Guds Ande, och genom helandets nådegåvor kan samme Ande verka på det mest förunderliga sätt. Därför skall vi alltid be för sjuka. Aldrig någonsin uppmanar Bibeln oss att inte göra det, tvärtom. Vi skall be för sjuka, eller för att använda Jesu ord: ”Bota sjuka” (Matt 10:8). Vi kan inte kontrollera nådegåvorna men vi kan vara öppna och ivriga att de skall fungera i våra liv. Vi kan alltid be för sjuka oavsett om vi upplever en manifestation av en nådegåva eller ej. Men om vi sträcker oss efter gåvorna med förväntan, så kommer de i funktion.

Helandets nådegåvor kan vara olika. Ibland är det så att vissa sjukdomar blir helade omedelbart. Det verkar som om olika personer har lättare att bota vissa sjukdomar. Man kan inte alltid förklara varför det är så. Vinden blåser vart den vill, så är det med var och en som är född av Anden. Vad som är viktigt är dels att Anden verkligen är angelägen om att hela människor dels att vi måste vara känsliga och följa med så att han kan använda oss.

Bön

Tack Herre för att nådegåvorna är givna för att de skall bli till nytta. Låt människor bli helade genom att Andens gåvor flödar genom mig. I Jesu namn. Amen.