Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2022-08-15

Himmelriket är likt ett fisknät

Himmelriket är vidare likt en not som kastas i sjön och fångar fisk av alla slag. När den blir full, drar man upp den på stranden och sätter sig ner och samlar de goda fiskarna i kärl, men de dåliga kastar man bort.
Matt 13:47-48
Himmelriket är ett verkligt rike. Jesus talade om att det finns invärtes i oss. Det gör det när vi tagit emot Jesus och fått del av den helige Ande. Men himmelriket är framför allt i framtiden. Det är ett rike som skall komma. Det är framtidens rike. Alla andra världsriken blir historia – men inte himmelriket. Det varar för evigt. När det kommer på allvar kommer det för att bestå. När kommer det? Det kommer när den nuvarande tidsåldern tar slut. Då, när denna tid, hedningarnas tidsålder tar slut sker en väldig separation. Jesus liknar det vid fiskar som alla fångas i en not men sedan sorteras.

I slutet av denna tidsålder kommer hela världen, varje människa, att fångas i detta nät. Varje människa är en evighetsvarelse oavsett vad världen själv säger. Lögnen, att livet tar slut vid döden, har troligtvis förstört fler människors liv än någon annan tanke. Livet tar inte slut vid döden. Då börjar livet på allvar. Och det gäller alla. Jesus talar om en stor uppdelning vid tidsålderns slut. Då kommer änglarna att skilja mellan de onda och de rättfärdiga! I Matteus 13:42 säger Jesus att de onda kastas i den brinnande ugnen. Jesus är helt klar på att likaväl som det finns ett evigt liv hos Gud finns det en evig förtappelse utan Gud. Man kan gå evigt förlorad. Det finns en evighet utan Gud, borta från honom. Ett evigt straff för den synd, den ogudaktighet och laglöshet jag tillät styra, leda, motivera mig och bli mitt jordelivs mening och väsen.

Om jag trots Jesu kärleksfulla kallelse inte velat ha med honom att göra, väntar den eviga konsekvensen av detta. Noten som kastas i vid tidsålderns slut är uppgörelsen mellan Gud och varje människa. Alla ställs i detta liv inför ett val. Alla får ta valets konsekvenser.

Bön

Gud, tack för din kärleksfulla och fullkomliga rättvisa. Tack för att ondska inte finns i ditt rike. I dina händer befaller jag mitt liv. I Jesu namn. Amen.