Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-10-29

Gud verkar i din vilja

Ty Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske.
Fil 2:13
Väldigt ofta är troende rådvilla när det gäller Guds vilja. De känner ibland för något särskilt, men vet inte om detta är Guds vilja. Ofta tror man inte att Gud unnar en vissa saker eller att han skulle vilja att man gjorde vissa saker. Ändå känner man en dragning åt ett visst håll. Ibland när jag samtalat med troende om Guds vilja har jag frågat: ”Om du fick välja, vad skulle du då vilja göra?” Då brukar de blixtsnabbt svara vad de helst skulle vilja. Men sedan kommer undringen om Gud verkligen vill detta. De har ofta en bild av en missunnsam och krävande Gud utan omsorg och definitivt utan humor. Livet upplevs som kallt och kargt. Lydnaden blir plikttrogen, men inspirationslös. Men sådan är inte vår himmelske Fader. Han har något mycket härligare för dig och mig. Det är därför han verkar i vår vilja. Han vet vad vi kan bäst, tycker mest om och passar bäst för. Han lägger ner något i vårt hjärta som vi sedan börjar be över och längta efter. Det kan ligga där i flera år och vänta på sin perfekta tid. Det kan gro upp även om vi tvivlar och undrar om Gud verkligen vill det.

Men när vi till sist accepterar att han vet bäst, och att han verkar i vår vilja, då släpper frustreringen. Då börjar vi gå i förberedda gärningar och livet blir så mycket enklare. Det blir roligare, mer harmoniskt och mer välsignat. Vi hittar fram till det som är Guds goda plan för våra liv.

Bön

Tack Gud för att du har lagt så mycket i mitt hjärta som du vill att jag skall komma in i. Hjälp mig att inte missa dina förberedda gärningar genom att tvivla på vad du har för mig och att du verkar i min vilja. I Jesu namn. Amen.