Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-10-28

Herren vill ge dig vad ditt hjärta begär

Förtrösta på Herren och gör det goda, bli kvar i landet och sträva efter trofasthet. Ha din glädje i Herren, han skall ge dig vad ditt hjärta begär.
Ps 37:3-4
Gud är en god Gud och en kärleksrik Fader. I våra hjärtan lägger han ner olika önskningar och begär. Han är den som verkar i vår vilja för att hans vilja skall ske. Ordet ”begär” betyder inte ond begärelse. Begär kan vara positivt eller negativt. Begär har med sig passion. När Gud lägger något i ditt hjärta, börjar du längta efter det. Du börjar åtrå det med en helig, ren glöd. Felet med människor som inte tror är inte att de är passionerade, utan att de är passionerade för fel saker. När Herren får vidröra en troendes hjärta läggs en glöd, en nitälskan i hans inre. Det väcks en stark längtan efter att se något annorlunda.

När du tittar på nyheterna på TV får du information. Få människor reagerar på informationen och gör något åt det. Det är bara en information som ger stimulans eller avkoppling för stunden. Men så fungerar det inte när Gud ger sin information, sin uppenbarelse. Då väcks en längtan efter att detta skall bli verklighet. Det kan gälla bönesvar i mitt personliga liv. Det kan gälla seger över ett problem. Det kan gälla genombrott till en ny nivå av andligt liv. Det kan gälla väckelse i landet.

Vad det än är så börjar det med en längtan som växer till ett passionerat begär. Då blir hela din varelse engagerad i det. Då ropar ditt inre efter det. Då inrättas dina handlingar efter det. I stället för att bli frustrerad över att det tar tid skall du ha kvar din glädje i Herren och veta att han verkligen ”skall ge dig vad ditt hjärta begär”.

Bön

Tack Herre för att du lägger gudaktiga begär i mitt inre. Begär efter dig och ditt rike. Tack för att du också möter de begären. I Jesu namn. Amen.