Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Vänligen se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 4006
Dagens Andakt | Ulf Ekman

DAGENS ANDAKT


2020-10-30

Guds fullkomliga vilja

Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.
Rom 12:2
Gud har verkligen en god och fullkomlig vilja för dig och mig. Den är inte så mystisk att det aldrig går att ta reda på den. Den är inte så svår att den aldrig går att nå fram till. Den är inte så märkvärdig att den aldrig kan levas ut. Tvärtom så kan vi hitta den och leva i den. Vi kan pröva den och komma fram till den. Här talar Paulus om Guds vilja som a) god, b) fullkomlig och c) behagfull. Det är alltså inte så att vi bara får nöja oss med Guds allmänna vilja. Nej, vi kan komma in i hans perfekta vilja för våra liv. I Romarbrevet 12:1 talar Paulus om att frambära våra kroppar, våra liv, som ett levande offer till Gud. Det är där det börjar. Det börjar med att vi överlåter oss åt honom.

I Romarbrevet 12:2 talar han om att vi skall låta vårt sinne förnyas. Det gör vi genom att vara i Guds ord och låta Guds tankar prägla vårt tänkande. Vi skall inte anpassa oss efter denna världens tänkande, för denna världen räknar aldrig med Gud. Tvärtom är denna världens tänkande i djupet ett enda uppror mot Gud. När vi gjort upp med detta, blir det så mycket lättare för Guds Ande att leda oss in i hela sanningen och uppenbara för oss fullheten av Guds vilja i våra liv. Han målar upp en bild i vårt inre som gör att vi ser vad andra inte ser. Han visar oss en mönsterbild, en vision, av vad han vill göra med våra liv. Det ger oss det bönematerial som vi behöver för att vi skall kunna be fram och hitta Guds behagliga vilja i våra liv. Du finns mer i Guds vilja för dig än du tror. Mer än vad du väntar dig!

Bön

Tack Gud för att du leder mig steg för steg in i din fullkomliga, underbara och härliga vilja för mitt liv. I Jesu namn. Amen.