Notice: wpdb::prepare anropades felaktigt. Sökfrågan innehåller felaktigt antal platshållare (2) i jämförelse med hur många argument som skickades (3). Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /home/ulfekman/public_html/wp-includes/functions.php on line 5664
Dagens Andakt | Ulf Ekman
Notice: Undefined index: plugin-init in /home/ulfekman/public_html/wp-content/plugins/archives-calendar-widget/archives-calendar.php on line 87

DAGENS ANDAKT


2021-10-12

Han har gett oss allt

Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom?
Rom 8:32
När Gud sände Jesus för att dö för oss undanhöll han ingenting. Och just därför att han inte undanhöll någonting, kunde han också skänka oss allt med honom. På Faderns befallning gick Sonen hela vägen för oss. Därför kan också Fadern genom Anden ge oss allt som han hade bestämt. Guds viktigaste gåva är Jesus. Men eftersom han med honom gav oss allt annat har vi inte rätt att se ner på detta allt. Det kostade honom ett oändligt dyrbart pris att ge oss detta.

Vad är då detta allt? Det är ”all den himmelska världens andliga välsignelse” (Ef 1:3). Han ställde det till vårt förfogande. Han ville att det verkligen skulle komma oss till del. Eftersom vi inte förstår djupet av vad Jesus verkligen gjorde för oss och eftersom vi inte känner till allt Gud har gett oss i Kristus så har han gett oss sin Ande. Första Korintierbrevet 2:12 säger: ”Men vi har inte fått världens ande, utan den Ande som är från Gud, för att vi skall veta vad vi har fått av Gud.”

Du och jag har fått Guds Ande för att vi verkligen skall veta vad Fadern har skänkt oss. Gud vill att vi skall veta vilka välsignelser han har ställt till vårt förfogande. Han vill att vi skall förstå hur mycket och på vilka områden han vill välsigna oss och hur detta skall bli en verklighet i våra liv. Nyckelordet som Guds Ande vill uppenbara för dig är ”allt”. Hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom? Han kan inte, vill inte och kommer inte att göra något annat än att ge dig fullheten av vad han har för dig.

Bön

Tack Gud för fullheten i dina välsignelser. Tack för att du inte har hållit något tillbaka. I Jesu namn. Amen.